Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Halving Sonrası Madenciler Zarar Mı Edecek?

Bitcoin Ocak ayından beri elde ettiği yükselişini %30’un üzerine çıkardı ve emin adımlarla Mayıs ayındaki Halving’e doğru ilerliyor. Bitcoin Halving veya blok ödülü yarılanması mevcut BTC ödülünü 12,5’dan, 6,25’e kadar düşürecek ve madencilerin gelirinin de bundan etkileneceği düşünülüyor.

Madenciler elde ettikleri BTC’leri bunu elde etmek için yaptıkları harcamaları dengelemek için kullanıyorlar ve yarı yarıya bir gelir düşüşü kesinlikle BTC’yi “Ölüm Kesişimi” olarak bilinen korkutucu noktaya itebilir.

Bitcoin Madencilerinin İhtiyacı Olan Seviye Belli!

Yapılan hesaplamalara göre ise birçok BTC madencisinin halving sonrası gelir elde etmeye devam etmesi ve cihazları kapatmak zorunda kalmaması için BTC’nin en az 12.000 dolara kadar yükselmesi gerektiği sonucuna varıldı. Bitcoin eğer yarılanma sonrası 12.000 dolar ile 15.000 dolar arasında kalabilirse, donanımı çok eski olmayan veya çok yüksek elektrik tarifesi bulunmayan birçok madenci eskisi gibi kazançlı bir tablo çizebilir.

S17 olarak bilinen Bitmain’in son teknoloji madencilik cihazının kullanımı ile bile 12.000 dolar altındaki BTC fiyatı madenciler için zarar anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment