Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Halving’i Yaklaşırken ABD’li ve Çinli Madenciler Arasındaki Rekabet Kızışıyor

Bitcoin (BTC) blockchainindeki halving yaklaştıkça Çinli ve Amerikalı kripto para madencileri arasındaki rekabet kızışabilir.

Bitcoin ağındaki hash oranının büyük bir kısmı Çinli madenci Antpool ile ABD’li Foundry tarafından kontrol ediliyor. Bu ikili, hash oranının kendi aralarında toplam %53,4’ünü yönetiyor.

Antpool, geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde rakibiyle arasındaki farkı açmaya başladı. CryptoQuant analistlerinden Bradley Park, “Çin, Bitcoin ETF’si onaylanmadan önce agresif şekilde madencilik yapıyor.” dedi.

“Bitcoin halving’i yaklaştıkça madencilik cihazlarının üretkenliği bakımından Çin ve ABD arasındaki rekabetin artmasını bekliyorum.” diyen Park, “Çünkü elektrik masraflarının artması ve madenciliğin zorlaşmasıyla birlikte bir birim Bitcoin kazmanın maliyeti muhtemelen artacak.” yorumunu yaptı.

Metalpha analisti Lucy Hu’nun yorumlarına göre halving’in yaklaşmasıyla birlikte piyasadaki Antminer S21 gibi madencilik cihazlarının dominasyonu artacak.

Hu, “Madencilerin bir Bitcoin ETF’si onaylanmadan önce sadece işleri devam ettirmeye yetecek kadar Bitcoin satmasını ya da ödemelerini borç alarak yapmasını bekliyoruz.” dedi ve şunu söyledi:

“Halving, üretim maliyetlerini iki katına çıkartacağı için madencilerin en çok işine gelen şey, maliyetleri düşürmek ve daha fazla pazar payı elde etmek için en güncel makineleri kullanmak olacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!