Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Dip Sinyali Geldi: Fiyat Herkesi Dışarıda Bırakarak Yükselecek!

Kripto para yatırımcılarının piyasa duyarlılığı azalırken bu bir geri dönüş sinyali olabilir.

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın analistine göre Bitcoin’in son zamanlarda 72.000 doları geçmeyi başaramamasının ardından, yatırımcıların duyarlılığı azaldı.

Buna ek olarak Bitcoin aktif adreslerinin sayısı, mart ayında zirveye ulaştıktan sonra, Bitcoin’in düzeltme yapması ve yaklaşık üç aylık bir süre boyunca yatay hareket etmesi nedeniyle önemli ölçüde düşüş gösterdi.

Yatırımcıların bu hareketi dip sinyali olabilir

Analist, Bitcoin’in böyle bir yatay düzlemde devam etmesi durumunda yatırımcı ilgisinin giderek azalacağını savundu. Bununla birlikte düzeltme dönemlerinin genellikle yatırımcıların ilgisinin dipte olduğu zamanlarda bittiğini ve piyasanın tekrardan yükselmeye başladığını hatırlattı:

Bitcoin böyleyken, son zamanlarda durgun olan altcoin yatırımcılarının duyarlılığının daha da kötü olması kaçınılmazdır. Tam zamanını bilmek zor olsa da, düzeltme döneminin sonu genellikle yatırımcıların psikolojisinin şu anda olduğu gibi önemli ölçüde azaldığı zaman meydana gelir.

Benzer şekilde tarihsel olarak bakıldığında, yatırımcıların piyasa ilgisini kaybettiği dönemler piyasanın toparlanmaya başladığı ve birçok oyuncuyu dışarda bırakarak yükseldiği dönemlere denk gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!