Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin 1 Milyon Dolar Hedefi Veren Analistler, Seçimlerden Umutlu

Bernstein araştırmacılarına göre Donald Trump’ın başkanlık seçimlerini kazanma ihtimali, henüz Bitcoin fiyatını etkilemedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Kasım’daki seçimlerden önce başkanlık yarışından çekildi ve Kamala Harris’i desteklediğini açıkladı. Bernstein analistlerine göre kripto para piyasaları, henüz Trump’ın olası galibiyetini fiyatlandırmadı.

Donald Trump, 27 Temmuz’da Nashville’de gerçekleşecek Bitcoin Konferansı’nda konuşacak. Bernstein analistleri, “Kurumsal yatırımcıların kriptoya ve kripto ile bağlantılı hisselere yatırım yapması için kayda değer bir boşluk payı görüyoruz” dedi.

Bir yandan ABD’deki Bitcoin ETF’leri yeniden güç kazanmaya başladı. Son iki hafta içerisinde toplamda 2 milyar dolardan fazla yatırım alan ETF’ler, Ocak’tan bu yana toplamda net 17 milyar dolardan fazla yatırım aldı. CoinGecko verilerine göre Bitcoin (BTC) fiyatı, son yedi gün içerisinde yüzde 8’den fazla yükseldi ve 67.829 dolara çıktı.

Bernstein analistleri, Haziran’da yaptıkları açıklamada Bitcoin fiyatının 2025’in sonunda 200.000 dolar olmasını beklediklerini söyledi. Analistler, Bitcoin’in 2029’un sonunda 500.000 dolar; 2033’ün sonunda ise 1 milyon dolar olmasını bekliyor.

İlerleyen süreçte kripto paralar ile bağlantılı hisselerin de değerlenmesi bekleniyor. Özellikle Marathon, Riot ve CleanSpark gibi Bitcoin madencilik şirketlerinin hem Bitcoin’in performansı hem de büyüme planları sayesinde getiri sağlayacağı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!