Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana 2 Yılın Rekorunu Kırdı: ETF Rüyası Gerçek Olacak Mı?

Kripto para piyasasının parlayan yıldızı Solana (SOL), ETF beklentileriyle ayaklandı.

Solana son günlerde sergilediği performansla tekrardan kripto para piyasasının en çok konuşulan projeleri arasına girdi. Ağ üzeirndeki aktivite artarken kilitli toplam varlık (TVL) miktarı son bir ayda %25’in üzerinde artarak 5,28 milyar doları aştığını gözler önüne serdi.

Bu oranda yüksek bir TVL son olarak Nisan 2022 görülmüştü. Artan yatırımcı ilgisi, Solana tabanlı meme coin çılgınlığı ve kullanıcı sayısındaki yükseliş tüm ağ için pozitif etki yarattı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Amberdata’da blockchain araştırmacısı Pat Doyle, bu güçlü temellerin Solana’yı daha ileriye taşıyabileceğine işaret etti:

Solana ekosistemi, artan DEX etkinliği, artan günlük aktif kullanıcılar ve ağa tahakkuk eden ücret artışıyla kanıtlanan güçlü bir büyüme gösteriyor. Bu güçlü temeller, olumlu piyasa hissiyatıyla birleştiğinde SOL’u ileriye doğru itiyor.

Bitcoin, Ethereum ve Solana ETF’i

Konuya farklı bir perspektif sunan kripto girişim fonu Stratos’un kurucu ortağı Rennick Palley, Ethereum ETF’inin ardından Solana ETF’i gelebileceğini ve bu durumun iştahı artırabileceğini kaydetti.

Ayrıca düzenleyici politikalarının gevşetilmesinin Solana’nın profesyonel yatırımcılar arasındaki çekiciliğini artırdığını söyledi:

Yaklaşan ETH ETF lansmanı da yardımcı oluyor. SOL nispeten küçük boyutu ve güçlü fiyat performansı göz önüne alındığında son derece yükseliş eğilimi gösteren bir ETF’ye sahip bir sonraki coin olmaya hazır görünüyor

ETF Trends Başkanı Nate Geraci kısa süre önce yaptığı açıklamada, önümüzdeki birkaç ay içerisinde bir şirketin spot Bitcoin, Ethereum ve Solana ETF’i için toplu başvuruda bulunabileceğini öne sürmüştü.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %4 yükseliş sergileyen SOL, yazım esnasında 180 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!