Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Beklenen Hafta Geldi! Çin’in Altın Haftası BTC’yi Nasıl Etkileyecek?

Lider kripto para birimi Bitcoin hala yüksek volatilitenin etkisinde ve 1 Ekim tarihinde başlayan önemli bir hafta ya sert bir düşüşü ya da geri toparlanmayı başlatabilir. Çin’in her sene 1 Ekim tarihinden itibaren kutlamaya başladığı Altın Haftası, genel olarak BTC’yi önce düşüşe, sonra ise yükselişe taşımasıyla bilinmekte.

Binance Research tarafından yapılan açıklamada, BTC fiyatının ünlü hafta öncesinde yükselmeye meyilli olduğu vurgulansa da, BTC bu seferki dönemde ilk günde düşüşe geçti. Araştırmacılar bununla beraber 2019 yılındaki Altın Haftası öncesi düşüşün diğer dönemlere göre en kötüsü olduğunu vurguladı. Haftanın nasıl süreceği ise şimdiden merak konusu haline geldi.

Çin ve Hong Kong Gerginliği BTC’ye Yarıyor

Çin aslında başka bir unsur ile de Bitcoin fiyatına etki etmekte. Çin ve Hong Kong vatandaşları arasında süren gerilim, Hong Kong’un LocalBitcoins üzerindeki BTC hacmini rekor seviyelere çıkarttı. Çin’in sermaye kontrolünden kaçmak isteyen vatandaşların BTC yatırımı yapması, Hong Kong içerisinde yeni rekorları da getirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment