Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikanların Yüzde 6’sı Bitcoin Sahibi

ABD’de yapılan yeni bir ankete göre ülkedeki vatandaşların kayda değer bir kısmı kripto paralara yatırım yapmış durumda.

CryptoRadar tarafından yapılan ankette ABD’deki vatandaşların kripto paralar hakkındaki fikirlerine ve kripto para yatırımlarına dair ilgi çekici bilgiler görülebiliyor.

ABD’deki Yatırımcılar

CryptoRadar tarafından yapılan ankete ABD’deki 18-65 yaş aralığında 5 binden fazla kişi katıldı.

Anket katılımcılarına kripto paralarla ilgili basit bir soru soruldu ve beş cevaptan birini vermeleri beklendi. Bu cevaplar şu şekildeydi:

  • Kripto param yok. Almayı düşünmüyorum.
  • Daha önce Bitcoin’i hiç duymadım.
  • Kripto param yok. Almayı düşünüyorum.
  • Kripto param var. Daha fazla almayı düşünmüyorum.
  • Kripto param var. Daha fazla almayı düşünüyorum.

Bu ankete göre ABD’deki vatandaşların yüzde 6’sından fazlası çoktan kripto paralara yatırım yapmış durumda. Katılımcıların yüzde 7’sinden fazlası ise kripto para almayı düşünüyor.

Katılımcıların yüzde 68’lik bir kısmı şu ana kadar hiç kripto para yapmamışken yüzde 21’lik kısmı şu ana dek Bitcoin’in ismini hiç duymadığını söylüyor. CryptoRadar editörlerinden Terry White, anket sonuçları hakkında şu notu düşüyor:

Bitcoin fiyatı her ne kadar değişken olursa olsun başta gençler olmak üzere ABD’deki yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bu yatırımcılar fiyat hareketliliklerinden faydalanıp para kazanmayı düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment