Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin için Bir Yükseliş Alameti Daha: HODL Dönemi Geldi

Birçok yatırımcının Bitcoin için al-sat işleminden uzak durduğunu gözlemlediğimiz bu günlerde, yatırımcıların çoğu HODL denen “al ve tut” taktiğini uyguluyorlar. Açıklanan verilere göre 8 milyona yakın Bitcoin, 3 yıldır hiçbir hareketlilik göstermiyor ve bu oran piyasadaki toplam arzın neredeyse yarısına denk geliyor.

Glassnode tarafından ulaşılan bilgilere göre yaklaşık 8 milyon Bitcoin, en az 3 yıldır hiçbir hareket göstermiyor. Bu 8 milyonluk rakam dijital paranın toplam arzının %44’lük kısmını oluşturuyor. Değerleneceği beklenen bir kripto parayı satın aldıktan sonra saklama stratejisi anlamına gelen HODL hareketi, 2019 yılından beri ivme kazanmaya başlamıştı.

HODL Yapanların Giderek Artan Sayısı Bitcoin (BTC) için Bir Güvence 

Kripto para borsalarında tutulan BTC miktarının tüm yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirten CryptoQuant, HODL hareketlerindeki artışı kanıtlar nitelikte veriler gösteriyor. Böyle bir tabloda olası bir Bitcoin çöküşünün çok uzak bir ihtimal olduğunu söyleyen CryptoQuant CEO’su Ki-Young Ju, insanların mart ayındaki gibi bir düşüşün yaşanmasından korktuğunu dile getiriyor. Ki-Young Ju, böyle düşünceleri gerçekçi bulamadığı belirtiyor ve borsalarda satılmayı bekleyen BTC miktarının mart ayındakine oranla çok düşük olduğunu da ekliyor.

HODL dalgası üç yıldır hiç olmadığı kadar kuvvetli, Kaynak

Önde gelen dijital varlık yönetimi şirketlerinden Grayscale de son yayınladığı raporda giderek artan HODL trendine dikkat çekti. Şu anki Bitcoin HODL istatistiklerinin, Bitcoin’in 2017’de yakaladığı trendin hemen öncesindekine benzer olduğunu söyleyen şirket; tablonun BTC için genel olarak umut verici olduğunu savundu.

Bitcoin’de Son 1 Yıllık Durum ve HODL Hareketleri

2019’da HODL trendi ile Bitcoin fiyatı, yılın en yüksek seviyesi olan 14 bin dolar sularından 6,430 dolara kadar düştü. Traderlar da bu düşük fiyatı fırsat bilerek, hem kısa hem uzun vadeli kârları doğrultusunda taban fiyatlardan BTC satın almaya başladılar. BTC/USD paritesi 2019’daki düşüşten sonra ABD – İran gerginliğinden de güç alarak yükselişe geçti ve şubat ayı itibarıyla BTC 10,500 dolar civarında işlem görüyordu. Covid-19 pandemisinin etkileriyle bu olumlu tabloyu sürdüremeyen Bitcoin, mart ile birlikte tüm piyasada görülen çöküşle değer kaybetmeye başladı. Mart ayında BTC/USD paritesi 3,858 dolara kadar geriledi.

Ancak bu olumsuz koşullar, HODL yapanları caydıramadı ve yatırımcılar merkez bankalarının teşvik politikalarından da yararlanarak BTC düşüşünü yakaladı ve düşük fiyatlardan Bitcoin’e yatırımlarını yaptılar. Böyle bir fırsatın arkasından çoğu yatırımcı HODL stratejisini izledi. Sonuç olarak lider koin, martın başından bu yana %200’den fazla yükseldi ve fiyatını ağustos ayında yıllık en yüksek değer olan 12.486 dolara kadar yükseltti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment