Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Erken Boğa Sinyali Geldi: FTX Çöküşünden Bu Yana Bir İlk!

Güncel veriler FTX çöküşü öncesi dönemden bu yana ilk defa boğa piyasası sinyali vermeye başladı.

On-chain analiz platformu Glassnode, FTX çöküşünden bu yana ilk defa görülen bir boğa sinyalini paylaştı. MVRV verisi olarak bilinen kritik göstergeden yararlanan Glassnode, FTX çöküşünden bu yana ilk defa 2,06 puana erişildiğini ve içinde bulunduğumuz konumun “boğa piyasasının ilk aşamaları” anlamına geldiğini hatırlattı.

Uzun vadeli yatırımcıların nihayet makul bir oranda kara geçtiğini ve piyasanın para kazandırmaya başladığı bir dönem olarak nitelendirilen bu sinyal, geçtiğimiz döngülerde de benzer şekilde boğa başlangıcını doğru bilmişti:

FTX çöküşünden bu yana yaşanan zorlu toparlanmanın ardından bu gösterge ilk defa 2,06’ya yükseldi. Bu seviyeler genellikle boğa piyasalarının ilk aşamalarında, uzun vadeli yatırımcıların nispeten anlamlı bir karlılık seviyesine dönmesiyle görülür.

MVRV, bir kripto varlığının mevcut piyasa değerini (market value) gerçekleşmiş değerine (realized value) oranlar. Gerçekleşmiş değer, bu varlığın son işlem fiyatına veya tüm zamanlar içindeki ortalama maliyetine dayalı olarak hesaplanmaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!