Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Flaş Gelişme: Popüler İndikatör “Al” Sinyali Verdi!

Yıl başından yaşanan sert yükseliş öncesi al sinyali veren Bitcoin (BTC) indikatörü, yeni bir yükseliş sinyali verdi.

Bitcoin ağındaki hash oranının uzun ve kısa vadedeki değişimini ölçerek madencilik operasyonlarının şiddetindeki değişimi vurgulayan “Bitcoin Hash Ribbons” indikatörü yeni bir al sinyali verdi. Yılın başında yaşanan %27’lik artışın hemen öncesinde ilk sinyali veren indikatör, bu sefer de benzer yükselişi tahmin ettiyse Bitcoin fiyatı 37.500 dolara kadar yükselecek.

Veriler göz önünde bulundurulduğunda alım sinyalinin geçtiğimiz hafta oluştuğu görülüyor. Bu indikatör ağdaki 60 günlük hash ortalaması ile 30 günlük hash ortalamasının kıyaslanmasını temel alıyor. Madencilik operasyonlarının artış gösterdiği dönemlerde yükselen hash oranı, madencilerin ilgili dönemde faaliyetlerine ağırlık verdiğine işaret ediyor.

Bu doğrultuda, 30 günlük hash ortalamasının 60 günlük hash ortalamasından pozitif anlamda arada farkı kapatmasının veya uzaklaşmasının Bitcoin madencilerinin faaliyetlerine hız kazandırdığına ve önümüzdeki dönemde yükseliş beklediklerine işaret ettiği söyleniyor.

Ayrıca Bitcoin Hash Ribbons’un geçmiş performansı incelendiğinde çoğunlukla tutarlı sinyaller verdiği görülüyor. İndikatörün ocak ayında başlayan ve Bitcoin’in ortalama %70 değer kazandığı yükseliş trendini ve 2021 yılında Bitcoin fiyatının 60 bin doların üzerine çıktığı yükseliş hareketini başarılı bir şekilde tahmin ettiği görüldü.

Bunun yanı sıra son iki haftadır Bitcoin’de yaşanan fiyat sıkışmasının da yüksek momentumlu bir harekete yol açabileceği söylendi. Farklı analistlerin önümüzdeki dönemde Bitcoin fiyatın yükseliş beklediği görüşleri de göz önünde bulundurulduğunda Bitcoin’de orta vadede bir ralli görülebileceği öne sürüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!