Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Kritik Tarih Belli Oldu: Fiyatın Yönü Değişebilir

Skew Analytics tarafından paylaşılan verilere göre, 26 Haziran 2020 tarihinde 100.000’den daha fazla Bitcoin‘i kapsayan opsiyon sözleşmelerinin vadesi dolacak. 100.000 Bitcoin’in yaklaşık olarak 1 milyar dolarlık bir değere sahip olması, bu tarihin önemini bir hayli arttırıyor.

1 Milyar Dolara Yakın Bitcoin İçin Kritik Gün

Skew’in aktardığı bilgilere göre ilgili opsiyon sözleşmelerinin satım opsiyonları, alım opsiyonlarından çok daha fazla ve bu durum 26 Haziran tarihinden sonra sert bir düşüşü getirebilir. Daha önce Deribit kripto para borsasında ve CME’de rekor kıran Bitcoin opsiyon sözleşmelerinin toplam hacmi, 26 Haziran tarihinden sonra ise dip noktayı görebilir.

Piyasanın şu an içerisinde bulunduğu olumsuz ve belirsiz durum kurumsal yatırımcıların BTC alımı yapmasını engelleyebilir ve bu durumun FUD ile birlikte 12 Mart tarihine benzer sert düşüşler getirebileceği düşünülüyor. İçerisinde 0,1 BTC’den daha fazla Bitcoin bulunan cüzdan adreslerinin sayısı artışa geçse ve 15 Haziran tarihinde rekor kırsa da kurumsal yatırımcıların çok daha fazla ticari hacme sahip olduğu ve fiyat üzerinde etkisi bulunduğu biliniyor.

Bu da 26 Haziran tarihinin Bitcoin için belirleyici olabileceğini gözler önüne sermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment