Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’da WhatsApp ile Ödeme Yapılabiliyor

Artık Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunan WhatsApp ile ödeme yapılabiliyor.

WhatsApp aylar süren çalışmaların ardından Banco do Brasil, Nubank ve Sicredi gibi dev isimlerle anlaşmayı başardı. WhatsApp bu sayede artık ülke genelinde ödeme yapmak için kullanılabilecek.

WhatsApp içindeki ödeme işlemlerinin görünümü

Brezilya’da on milyonlarca WhatsApp kullanıcısı bulunuyor. WhatsApp tarafından paylaşılan bilgilere göre bu kullanıcılar artık günlük ödemelerini WhatsApp üzerinden yapabilecekler.

WhatsApp ile ödeme yapmak isteyen kullanıcıların Visa veya MasterCard kartlarını uygulamaya bağlamaları gerekiyor. WhatsApp tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar bunu yaptıktan sonra Brezilya genelindeki “10 milyondan fazla KOBİ’de” WhatsApp ile ödeme yapabilecekler. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg konuyla ilgili şu gönderiyi paylaştı:

Mark Zuckerberg’ün Facebook paylaşımı

Libra Gelir mi?

Brezilya’daki WhatsApp kullanıcıları şimdilik yalnızca Visa ve MasterCard kartlarıyla ödeme yapabilecekler gibi görünüyor. Fakat bu zaman içerisinde değişebilir.

Facebook’un uzun süredir yeni bir dijital para geliştirmeye çalıştığını biliyoruz. Facebook’un Libra adlı bu dijital para projesine Lyft, Spotify, Uber, Temasek gibi dev isimler de katkıda bulunuyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment