Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Merkez Bankası Dijital Para Çalışmalarını Hızlandırdı

Güney Kore Merkez Bankası yerli dijital para çalışmaları için yeni bir ofis kurdu.

Güney Kore Merkez Bankası bu yılın nisan ayında dijital merkez bankası paralarıyla ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Çin’deki dijital yuan çalışmaları hızla devam ederken Güney Kore de konuyla ilgili çalışmalar yapıyor.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Merkez Bankası şimdi bu çalışmaları hızlandırmak için yeni bir adım attı. Merkez Bankası bu çalışmalar sırasında yardım alabilmek için özel bir danışmanlık ofisi kurdu.

Danışmanlık Ofisi Açıldı

Güney Kore Merkez Bankası’nın talimatıyla kurulan bu yeni danışmanlık ofisi tamamen dijital paralara yönelik çalışmalar yapacak. Bu ofis bir sene boyunca Merkez Bankası bünyesinde çalışacak ve ofisin kapanıp kapanmayacağına birinci senenin sonunda karar verilecek.

Bu danışmanlık ofisinde aralarında hukuk ve bilgi teknolojileri alanlarında uzmanlaşmış beş kişi görev alacak. Bu beş kişinin yanı sıra Güney Kore Merkez Bankası’ndan bir yetkili de ekiple birlikte çalışacak.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre bu ekip “dijital merkez bankası paralarına ilişkin hukuki sorunları çözmeye” çalışacak. Ekibin bir görevi de Merkez Bankası’nın kendi dijital parasını çıkarma kararı alması halinde ne gibi bir yol izlenebileceğine dair tavsiyeler vermek olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment