Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz 15 Haziran 2020

Merhaba,

Küresel borsaların Mart 2020’de yaşadığı derin düşüşün Bitcoin ve diğer altkoin fiyatlarına nasıl yansıdığını 12 Mart’taki 9.500$’lardan 3.800$’lara kadar olan düşüşle gördük. Bu düşüşün ardından hem Bitcoin hem de altkoinlerin birçoğu iyileşmeyi başararak yeniden toparlandı. Ancak Mart ayında yaşanan korkunun kendisini tekrar etme olasılığı hala varlığını sürdürüyor. Küresel borsalar benzer şekilde düşecek gibi olmasa bile önümüzdeki yaz ayları boyunca bir ayı piyasasının hakimiyetine şahit olabiliriz.

Kripto para dünyası, kripto paraların geleneksel borsalarla ilişkili olduğunu pek kabul etmek istemez. Ancak ABD’de yaşananların ardından ortaya çıkan ekonomik tablonun sonucu olarak düşen ABD piyasaları kripto piyasasını da olumsuz etkilemiştir.  Dijital altın olarak adlandırılan Bitcoin maalesef altın gibi davranmaktan uzaklaşmaya başladı. Yakın geçmişte güvenli liman olarak görülmeye başlanan Bitcoin, yaşadığı büyük oynaklıklar nedeniyle bu ünvanını koruyamama riskiyle karşı karşıya.

Kripto paralarla ilgili en büyük sorun ticaret hacmi ve likidite eksikliğinin olmasıdır. Bu iki faktör son derece önemlidir. Çünkü likit olmayan herhangi bir piyasa aşağı ya da yukarı yönde son derece uçucudur. Oynaklığı fazla olan piyasaların da güvenli liman olarak kabul edilmesi bu nedenle de çok zordur. Çok fazla dillendirilen ve uzmanlara göre muhtemelen yaşanacak olan 2. dalga virüs salgını piyasaları ilk dalgada olduğundan daha fazla etkileyecektir. Güvenli liman özelliğini kaybetme riskiyle karşı karşıya olan Bitcoin ve kripto piyasası da bundan nasibini alacaktır.

Bu çerçevede;

Sabah erken saatlerde 8.900$ seviyesine kadar inen Bitcoin fiyatı, yükselen/artan üçgen fiyat yapısının bozulmasına neden oldu. Yükselen/artan üçgeni geçersiz kılan bu düşüş, üçgenin desteğinin altında kalarak 10.900$’a kadar gidebilecek olan yapıyı da terse çevirdi. Üçgenin boyun uzunluğu olan 1.800$’lık fark yapının bozulmasıyla beraber aşağı yönde 7.500$ seviyesini işaret etmeye başladı. Yükselen/artan üçgenlerdeki yapı bozuklukları genelde sert bir şekilde gerçekleşir ve eğer bu yaşanırsa Bitcoin fiyatı için 7.500$ önemli bir destek görevi görmelidir.

Yükselen/artan üçgenin altına doğru yönünü çeviren fiyat aynı zamanda 50 günlük hareketli ortalamanın da altında kalarak, hem üçgenin ret edildiğini hem de bir düşüşün yaşanacağını göstermek istiyor. Bu düşüşün devam etmesi durumunda 100 ve 200 günlük hareketli ortalamaların destek olacağını söylemek gerekir. 200 günlük hareketli ortalamanın olası desteği 8.100$ civarında görünmekle beraber fiyatın 7.500$’a kadar kendini salma ihtimalini de dikkate almak gerekir.

Yukarıda da bahsi geçtiği gibi her ne kadar kripto dünyası geleneksel borsalarla ilişkili olduğunu itiraf etmese de ABD borsalarının yakından takip edilmesi, uzmanlara göre yaşanacak olan 2. dalga salgının küresel ekonomiyi daha fazla zora sokacağı ve kripto paraların güvenli liman olup olmadığı gibi konuların yakından takip edilmesi yapılacak kripto ticareti için büyük önem taşıyor.

Her zaman başarılı ve karlı kripto ticareti yapabilmeniz dileğiyle…

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

04-05 Temmuz 2020 tarihlerinde İstanbul Beşiktaş lokasyonunda, sınırlı sayıda katılımcının kabul edileceği

Teknik Analiz Sanatı Eğitimi yapılacaktır. Detaylar için,

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment