Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Satış Baskısı Azalıyor Mu? Madencilerden 6 Ay Sonra Bir İlk!

Bitcoin fiyatında 2023 yılının başından bu yana yaşanan artış madencilik faaliyetlerine olumlu yansımaya devam ederken madencilerin yaptığı satışlar da 6 ayın ardından en düşük seviyelere geriledi.

Bitcoin madenciliği üzerine araştırmalar yapan TheMinerMag yakın tarihte paylaştığı bir grafikte dikkat çeken verileri gözler önüne serdi. Söz konusu verilerde daha önceki aylarda %100’den daha fazla yani ürettiklerinden fazla Bitcoin satışı yapan madencilik şirketleri, 6 aylık süre zarfının ardından ilk defa ürettiklerinden daha az miktarda Bitcoin satışı gerçekleştirdi.

2022 yılının eylül ayından bu yana Bitcoin madencilik şirketleri düşük fiyatlarla mücadele edebilmek ve operasyonlarını sürdürebilmek adına hem ürettikleri Bitcoin’lerin tamamını hem de ellerinde tuttukları varlıkların bir kısmını satarak %100’den fazla yani ürettiklerinden fazla satış gerçekleştirdi. Fakat 2023 Ocak ayından bu yana artan Bitcoin fiyatı madencilik şirketlerinin ekonomik durumuna da olumlu yansıdı ve söz konusu satışların oranında azalma kaydedildi.

İlk olarak geçtiğimiz mart ayında %98‘e gerileyen satış baskısı nisana ayında ise %95 olarak kayıtlara geçti. Benzer seviyelerde satış son olarak 2022 yılının Ağustos ayında %86‘lık oranla kayıtlara geçmişti.

CoinGecko verilerine göre son 1 hafta içerisinde %5,4 düşüş yaşayan BTC, yazım esnasında 27.740 dolardan işlem görüyor. Uzmanlara göre eğer BTC fiyatındaki düşüş derinleşirse madenciler tekrardan %100‘ün üzerinde satış yapmak zorunda kalabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!