Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin “Nefes Kesici” Bir Boğa Koşusu Öngörüldü

Dünyanın öne gelen kripto para borsalarından Kraken yayınladığı raporda, Bitcoin fiyatı için ekim ayının %11’lik bir kazanç ile biteceği öngördüklerini açıkladı. Ayrıca raporda; Bitcoin, dolar, altın ve hisse piyasası arasındaki ilişkinin zayıfladığını öne sürüldü. Bunun yanı sıra kirpto para dünyasından uzman isimler Bitcoin’e kurumsal geçişin, lider koin için bir boğa koşusu başlatabileceğini belirttiler. 

Kraken borsası yayınladığı rapora göre, Bitcoin’in ekim ayında geçtiğimiz aya göre daha güçlü bir performans sergileyeceğini öne sürüyor. Kraken bu BTC performansının, son dokuz yılın sekizinde sergilenen trendler ile tutarlı olacağını savunuyor.

Rapor, ekim ayının Bitcoin için %11’lik bir kazanç ile sonlanacağını öngörüyor. Bu orana göre Bitcoin fiyatı ay sonunda yaklaşık 11 bin 850 dolar olabilir. Bu iyimser bakış açısına rağmen Kraken, Bitcoin’in şu ana kadar 2020’de geçirdiğimiz dokuz ayın altısı boyunca aylık ortalamanın altında performans gösterdiğini de belirtti.

Ünlü İsimlerin Tahminleri Yanında Kraken Raporu Hafif Kaldı

Kraken Bitcoin için bu ayın sonunda 12 bin doların da altında bir tahmin işaret ederek, ortalama bir iyimser bakış açısı tuttursa da; piyasadan uzman isimler, yükseliş tahminlerini çok daha cömert tuttu. Eski hedge fonu yöneticisi ve Bitcoin destekçisi Raoul Pal, kısa süre önce Bitcoin’in artık kurumsal olarak benimsenmeye başladığını ve bunun da fiyatlara pozitif yansıyacağını düşünüyor. Pal bu sebeple, kişisel yatırımlarının yarısından fazlasını Bitcoin’e kaydırdığını açıkladı.

Nugget’s News’ten Alex Saunders ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bitcoin için kabaran kurumsal iştahın “nefes kesici bir ralli” doğurabileceğini savundu. Saunders, halka açık şirketlerin ve efsane yatırımcıların banka hesaplarındaki uçuk miktarlardaki paraların Bitcoin’e geçmeye hazır olabileceğini vurguladı.

Bitcoin’in; DXY, SPX ve Altın ile Korelasyonunda Son Durum Ne?

Kraken borsasının Eylül 2020 volatilite raporunda, Bitcoin ile ABD Dolar Endeksi (DXY) arasında geçtiğimiz ay kısa bir uyum gözükse de, mayıs ayından bu yana büyük ölçüde negatif bir korelasyon gözlemlendiğini öne sürüldü.

Raporda bahsedilen üzere BTC ve DXY’nin ayrılması, Fed’in azalan büyüme oranlarına ek olarak en az 2023 yılına kadar %0 faiz oranlarını koruma planına bağlanıyor. Buna karşılık Bitcoin, mayıs ayından bu yana Euro ile pozitif bir korelasyon içinde bulunuyor.

Kraken’ın raporunda Bitcoin ve S&P 500 arasındaki korelasyonun, bu ayın başında 8 ayın en düşük seviyesini gördüğü belirtildi. Fakat hem BTC hem de hisse senetlerinde yatay konsolidasyon süreci yaşandıkça uyumun artabileceğine de değinildi.

Kraken raporunda altın ve Bitcoin arasındaki uyuma da değinildi. BTC ve altın korelasyonunda temmuz ortasından bu yana pozitif bir çizgi gözlemlendi. Hem altın hem de BTC son haftalarda bir düşüş baskısı yaşadı.

Bitcoin-kraken-boga-kosusu
Son 1 ayda; Bitcoin, Altın ve S&P 500 piyasa oynaklığını karşılaştıran tablo. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!