Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin On-Chain Veriler ile Müjde: Bullish Sinyal Yandı!

Son verilere göre Bitcoin, şu anda “Wyckoff” yeniden birikim bölgesinde gibi görünüyor. 

On-chain veri ve analiz platformu CryptoQuant’ın bir yazarı yaptığı paylaşımda, Bitcoin fiyat grafiğinin, son hareketlerinden görülebilen birikim aşamasıyla uyumlu bir Wyckoff deseni sergilediğini belirtti.

Şu anda Bitcoin fiyatının yakın zamandaki hareketlerinin 57.178 dolarlık yatay destek ve 71.600 dolarlık direnç arasında gidip gelmekte olmasından dolayı analist, bu durumun yeniden birikim sürecinin tipik bir göstergesi olduğunu ifade ediyor.

Analist ayrıca şu ifadelere de yer verdi:

MVRV Oranı 1.97 seviyesinde, piyasanın gerçekleşen fiyatın üzerinde olduğunu ve nispeten aşırı değerli olduğunu gösteriyor. Mevcut trend, azalan giriş ve çıkış hacimlerini gösterirken, değişim rezervlerinin azalması BTC’nin borsalardan çıkarıldığını ve sahipler arasında güven olduğunu gösteriyor. aSOPR, 1.0 civarında dolaşıyor ve bu da piyasanın kar alımı ve zarar etme arasında dengeye sahip olduğunu gösterir. SOPR Oranı ise uzun vadeli sahiplerin daha az kar aldığını gösteriyor ki bu da birikim veya yeniden birikim aşamasının dibini bulduğunu işaret ediyor.

Öte yandan alım-satım hacimlerinin de azalmasının düşük volatilite dönemine ve birikim aşamasına işaret ettiğini ifade eden yazar, Wyckoff döngüsünde bir sonraki adım olarak yukarı yönlü bir çıkış beklenebileceğini vurguladı. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!