Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Sıfırlanma İhtimali: Yöneticiden Çarpıcı İddia

Bitcoin.org’un Cobra lakaplı yöneticisi, Bitcoin geliştiricilerinin yasal riskler ve tükenmişlik nedeniyle görevlerini tamamen bırakmasından kaynaklı fiyatın sıfırlanabileceğini öne sürdü.

Cobra 17 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, The Wall Street Journal’in (WSJ) yayınladığı bir makaleye atıfta bulunarak Bitcoin geliştirici ekibinin yasal riskler ve iş yoğunluğunun getirdiği tükenmişlik nedeniyle geliştirmeyi bırakmasının Bitcoin’in sonunu getirebileceğini dile getirdi. Yönetici, bu durumun Bitcoin ve tüm kripto para sektörünün sonsuza kadar yok olmasına neden olabileceğinin altını çizdi.

WSJ’nin 16 Şubat tarihinde yayınladığı makalede yer alan bilgilere göre Bitcoin’in geliştiricilerinin lideri Andrew Chow’un yakın zamanda gerçekleşen istifası ardından toplamda 6 kişi olan ekip 5 kişiye düştü. Ekibin geçmişte birçok kez önemli yazılım açıklarını giderdiğine dikkat çekilen makalede, çalışmalarının karşılığı olarak küçük bir bağışçı ekibinden ödül aldıkları belirtildi.

Makalede, ekibin yıllık olarak yaklaşık 100 ile 150 bin dolar bağış kazandığına değinilirken Google ve benzeri yazılım şirketlerindeki eş değer pozisyonlara sahip çalışanların yıllık 225 bin dolar ve yan haklara sahip olduğu vurgulandı. Ayrıca geliştiriciliğin beraberinde önemli yasal sorumluluklara dikkat çekildi.

Cobra makalede verilen bilgilere dikkat çekerek ekibin zaman içerisinde motivasyonunu tamamen kaybetmesinin ve Bitcoin’in geliştirilmesiyle ilgilenecek bir ekibin kalmaması durumunda fiyatın sıfırlanabileceğini ve kripto paraların tamamen çökebileceğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!