Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Opensea’den Yeni Rakibine Karşı Hamle: Ücretleri Sıfırladı

Popüler NFT pazar yeri OpenSea belirli bir süre için yapılan alım-satımlardan komisyon almayacağını duyurdu.

OpenSea tarafından yapılan yakın tarihli bir açıklamada, pazar yeri işlem ücretlerinin belirli bir süre için %0‘a indirildiğine yer verildi. Bu açıklama, son günlerin çok konuşulan yeni NFT pazar yeri Blur‘un hacim olarak OpenSea ile ciddi rekabetinin ardından geldi.

Blur, yayına girdiği ilk günden beri alım-satımlardan herhangi bir ücret almıyor. Öte yandan OpenSea, içerik üreticilerinin alacağı komisyonu “en az %0,5” olarak değiştirdi. Eskiden %0,5’in altında komisyon talep edebilen içerik üreticileri artık satışlardan daha fazla gelir elde edecekler.

Ayrıca yapılan açıklamada, Blur’un içerik oluşturucu kazançlarını geri alma kararı ve kullanıcıların OpenSea ile Blur arasında likidite açısından yanlış bir tercihe maruz bırakılmasına da yer verildi.

OpenSea ekibi atılan bu adımı yeni bir dönemin başlangıcı olarak nitelerken rakibi Blur’a göz dağı verdi:

Bu OpenSea için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bu modeli test etmekten ve tüm ekosistem katılımcıları için doğru teşvik ve motivasyon dengesini bulmaktan heyecan duyuyoruz. Artık yaratıcılar, OpenSea veya Blur’da kazanç elde etmek arasında yanlış bir seçim yapmak zorunda kalmayacak.

The Block tarafından elde edilen verilere göre şubat ayında Ethereum (ETH) tabanlı NFT ticaret hacminin ilk sırasında 169 milyon dolar ile OpenSea yer alırken, Blur ise 106 milyon dolarlık hacmiyle şimdiden ikinci sıraya yerleşmiş görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!