Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microstrategy’den 46,6 Milyon Dolarlık Hisse Satışı: Bitcoin mi Alacak?

Dünyanın en büyük kurumsal Bitcoin (BTC) balinası Microstrategy, 500 milyon dolarlık hisse satışı planı kapsamında yaklaşık 50 milyon dolarlık MSTR sattığını beyan etti.

Şirket 16 Şubat tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu beyanda, geçtiğimiz yılın eylül ayında Cowen and Company ve BTIG ile yaptığı 500 milyon dolarlık hisse satışı anlaşması kapsamında 46,6 milyon dolarlık MSTR satışı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Microstrategy, eylül ayında yaptığı açıklamada, hisse satışlarından elde edilecek gelirin Bitcoin pozisyonlarını büyütmek ve operasyonel faaliyetlerin geliştirilmesi için kullanılabileceğini ifade etmişti.

Şirket ayrıca sunduğu beyanda, hisse satışlarından elde edilen gelirin kripto odaklı banka Silvergate’ten aldığı 205 milyon dolarlık kredinin geri ödemesi için kullanılabileceğine yer verdi. Uzmanlar, şirketin geçtiğimiz yılın mart ayında Silvergate’ten alınan değişken faizli kredinin ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırma hamleleri nedeniyle maliyetinin arttığını dile getirdi.

Silvergate kredisinin vadesi Mart 2025’te doluyor ancak erken kapatılması durumunda anaparanın %0,25’i kadar bir erken kapatma cezası bulunuyor.

Şirket yakın zamanda açıkladığı dördüncü çeyrek finansal raporlarında, 2022 yılı içerisinde Bitcoin kaynaklı toplam zararın 1,28 milyar dolar olduğunu bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!