Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Sadece Bir Altcoin’den 1,28 Milyar Dolar Kar Eden Şirket!

Chicago merkezli dijital varlık devi Jump Crypto’nun, Terra USD’nin (UST) dolar sabitliğini korumak için yaptığı anlaşma sayesinde LUNA’dan 1,28 milyar dolar kar elde ettiği öne sürüldü.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), çöken Terra USD’nin (UST) ihraççı şirketi Terraform Labs ve kurucu Do Kwon’a açtığı davalar beraberinde önemli soruları getirdi. Şirketin geçmiş kayıtlarını inceleyen savcılar, Terra’nın 40 milyar dolarlık ekosistemi çökmeden önce 1,28 milyar dolar kar elde eden bir ticaret ortağı olduğunu fark etti.

Konuya aşina olan kaynaklara göre 1,28 milyar dolar kar eden şirket, geleneksel finansta derin kökleri olan ve dijital varlıklarda bir dev haline gelen Jump Crypto şirketiydi. Bu iddialar henüz doğrulanmamış olsa da raporlar, “kimliği belli olmayan şirketin” 2021 yılında UST’nin 1 dolarlık sabitliğini korumasında yardımcı olduğunu ve karşılığında Kwon’dan “indirimli” LUNA aldığını ortaya koydu.

SEC raporlarına göre bu anonim firma Mayıs 2021’de UST’nin fiyatını 1 dolara yakın tutmaya yardımcı olmak için yalnızca 62 milyon dolar harcadı. Öte yandan Kwon ile yapılan anlaşma şartları sayesinde satın aldığı indirimli tokenlerdan 1,28 milyar dolar kar elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!