Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Yıl Sonuna Dek 100 Bin Dolar Hedefi

Bitcoin boğası Mike Novogratz, bitcoin fiyatının 2021 yılının sonuna kadar 100 bin dolar olabileceğini açıkladı. Novogratz, bitcoin’in kripto para piyasasında hakimiyet kuracağına inanıyor.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bloomberg’in programına konuk oldu ve bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu. Novogratz, öncelikle Elon Musk’ın 1.5 milyar dolarlık bitcoin hamlesine değindi ve Musk’ın çok zeki olduğunu vurguladı. CEO’ya göre, günümüz dünyası dijitalleşme yolunda ilerliyor ve Z kuşağı başta olmak üzere Y kuşağı da bitcoin ve kripto para birimlerini gerçek para birimi olarak nitelendiriyor. Elon Musk ise bu gerçeği gördü ve bu nedenle yaptığı hamleden ziyade verdiği mesaj daha fazla önem arz ediyor.

ABD’de bulunan tüm şirketler bitcoin alacak

Mike Novogratz, Elon Musk’ın fitilini ateşlemesiyle birlikte ABD’de bulunan tüm şirketlerin gelecekte bitcoin alacaklarına inandığını söyledi. Miami Belediye Başkanı Suarez’in bitcoin hamlesine değinen Novogratz, Musk için söylediklerini Suarez’e de söyledi:

“Miami belediye başkanının attığı bitcoin adımları oldukça zekice. Şehirler ve daha fazla kurumsal şirket, bitcoin hakkında her şeyi öğrenmek istiyor.”

Bitcoin altının %15’ine ulaşabilir

Novogratz, bitcoin fiyatı için daha önce yapmış olduğu 50-60 bin dolarlık tahminin geçerliliği kalmadığını, artan ilgi ve kurumsal yatırımların etkisiyle BTC’nin yıl sonuna kadar 100 bin dolara çıkmasının hiç de zor olmadığını söyledi. Eğer bitcoin bu hızla devam ederse yıl sonuna kadar altının piyasa değerinin %15’ine kadar çıkabilir.

Dogecoin işlevsel değil

Elon Musk’ın attığı Dogecoin tweetlerinin ardından sıçrama yapan DOGE, Novogratz için endişe verici bir durum. Novogratz, 8 Şubat’ta paylaştığı bir tweette DOGE’nin GameStop hissesinde olduğu gibi düşeceğini söyledi. Bu görüşünü tekrarlayan CEO; bitcoin’in kripto para piyasasına hakim olacağını, ethereum ve DeFi token’larının işlevsel olmaya devam edeceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!