Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Gecede Üçe Katladı: BitTorrent Token Nedir?

Bitcoin fiyatının Tesla haberiyle birlikte rekora koşmasının ardından BitTorrent (BTT) fiyatında da artış görüldü. Bir günde %156 yükselen BTT, 9 Şubat’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,00192 dolara çıktı. Peki BTT’yi yükselten gelişmeler neler?

Tron CEO’su Justin Sun, 2019 yılında BitTorrent’i satın aldı ve BitTorrent (BTT), Tron blockchain’i üzerinde kullanıma sunuldu. 2020 yılından şubat ayına kadar nispeten sabit bir fiyat hareketliliği izleyen BTT, 24 saatlik yükseliş trendini korumaya devam ediyor. Gelin şimdi BTT’yi yükseltmiş olabilecek ana unsurları inceleyelim.

BitTorrent gelişmeleri

  • Tron, 2021 küresel DeFi hackathon etkinliği için 5 Şubat’ta kayıtları başlattı. Etkinlikte 10 milyon dolar değerinde ödül dağıtılacak. Özel Tron ödülü 500 bin dolar, birincilik ve ikincilik ödülleri ise 1 milyon dolar olacak.
  • BitTorrent, 5 Şubat’ta bir haftalık optimizasyon çalışması yapılacağını duyurdu. Bu çalışmanın ardından protokolün ödeme sistemi daha iyi hizmet verebilecek.
  • BTFS (BitTorrent File System), topluluğa katkıda bulunan madencilere BitTorrent Pro üyelik dağıtacağını açıkladı. Madenciler, ilgili formu doldurarak ödüllerini alabilecekler.
  • BTFS’e onarma modu ve ağ güncellemeleri geldi. Onarma moduyla kullanıcılar ağdaki tüm node ödüllerini indirebilecek ve kaybolan ödülleri geri getirebilecek.
  • BitTorrent ve UTorrent web sitelerinin arayüzü yenilendi.
  • BitTorrent topluluğu olan ve canlı yayınlar yapan DLive üzerinde 1 Şubat’tan bu yana Türkiye ve Brezilya gibi ülkelerin ev sahipliği yaptığı çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerde video oyunları oynanırken kazananlara çeşitli ödüller dağıtıldı. Ayrıca 19 Şubat’ta DLive Türkiye hesabında PES2021 turnuvası düzenlenecek ve kullanıcılar xDrive gaming koltuğu kazanabilecek.

BTT Fiyatı

Piyasa değeri 876 milyon dolara çıkan BTT’nin 24 saatlik işlem hacmi 2.9 milyar dolara ulaştı. Kripto para, 0.00052 dolar seviyesinden 0,00192 dolara kadar çıktı. Haftalık kazancı %266, aylık ise %221 olan BTT’nin mevcut fiyatı 0,00139 dolar.

bittorrent-btt
Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!