Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin: Sıradaki Hedef 50 Bin Dolar mı?

Bitcoin fiyatı, Tesla haberi sonrasında 48.000 doların üstüne çıkarak rekor kırdı. Sosyal medyada gitgide popülerleşen bitcoin’in, artık çok daha fazla. yatırımcıya hitap ettiği düşünülüyor. Piyasanın genel durumunu inceleyen isimler, onun için sıradaki hedefin 50.000 dolar olabileceğini açıkladı.

Neredeyse 48.200 dolarla fiyat rekoru kıran bitcoin, yüzde 3 oranında daha yükselirse 50.000 dolardan işlem görebilecek.

‘Hayatınızın fırsatı olabilir’

Finans sektörünün bazı uzman isimleri, onun değer kazanmaya devam edeceğine inanıyor. Kenetic’in kurucusu Jehan Chu, gitgide daha fazla kurumsal şirketin bitcoin almaya başladığını dile getirip, “Şu anda bitcoin almanın çok etkisi olmayabilir. … ama yıl sonuna gelindiğinde, bunun hayatta bir kere bulunacak bir fırsat olduğunun anlaşılacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

BlockTower’ın ortaklarından Michael Bucella, CNBC’ye konuşup benzer bir mesaj verdi. Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık bitcoin aldığı öğrenilmişken, Bucella’dan “Bu trendin daha ilk aşamalarındayız.” yorumu geldi.

Coinbase eski CTO’su Balaji S. Srinivasan, “Zamanla tüm şirketler bitcoin almaya başlayacak” diyerek şu paylaşımı yaptı:

“Şirketler zamanla, iş yapabilmek için bitcoin ve daha farklı dijital varlıkları alacak. Merkeziyetsiz işlem yapabilmek, merkeziyetsiz dosya saklayabilmek, işlem ücretlerini ödeyebilmek için dijital varlıklara ihtiyaç duyacaklar. Paralı API anahtarı gibi düşünün.”

‘Bana deli diyeceksiniz ama…’

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, bitcoin fiyatının 50.000 dolara çıkabilecek durumda olduğuna inanıyor. Kripto para borsalarından alınan veriler, bu borsalara hala yüklü miktarda stablecoin girdiğini gösteriyor.

Ki Young Ju bunu bir alım sinyali olarak okuyup, “Bana deli diyeceksiniz ama bence 50.000 doları kısa süre içerisinde göreceğiz.” açıklamasını yaptı.

ki-young-stablecoin-borsa-rezerv

Sektörün geneline ilgi duyuluyor

İlk kripto para olan bitcoin’in, piyasada yüzde 61.8’lik bir dominansı bulunuyor. Bu haliyle, piyasa giren yatırımcıların kayda değer bir kısmı önce bitcoin ile tanışıyor. Ancak büyük şirket ve kurumların artık yalnızca bitcoin ile değil, kripto paralarla ilgilendiği biliniyor.

ABD’de 12 farklı Fed’den biri olan St. Louis Fed, 9 Şubat günü merkeziyetsiz finans (DeFi) kavramına ilişkin bir makale yayınladı. Fed’in araştırma ekibi, bu makalede merkeziyetsiz finans projelerinin işleyişini, bu sektörde yer alan ürün ve hizmetleri (lending gibi) inceledi.

Bitcoin, yazım anında 46.000 dolar. Tarihinde ilk kez 1.800 doları geçen ether, 1.750 dolardan işlem görüyor.

louis-fed-defi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!