Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İle İlgili Maliye Bakanlığından Geldiği Varsayılan Evrak Tepki Yarattı

Sosyal medya üzerinde dolaşan ve T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu’ndan geldiği öne sürülen tebligat sonrası kripto para yatırımcıları endişelenmeye başladı.

Belgede gönderilen kişinin Bitcoin Trading Limited Şti. aracılığı ile bitcoin alıp sattığı tespit edildiği ve bu sebeplerden dolayı incelenmek üzere banka hesabı, fatura, dekont gibi belgeler ile Müfettişlik ofisine gelinmesi gerektiğinden söz ediliyor.

vergi dairesi bitcoin tebligati

Bahsi geçen Bitcoin Trading Limisted Şti.’nin, BTCTurk’ün 2013 yılında resmiyetteki firma ismi olduğu Bitcointalk.com’da yapılan bir yorum görseli üzerinden iddia ediliyor. Ancak BTCTurk şuan Eliptik Yazılım ve TİC A.Ş. bünyesinde faaliyetini sürdürmekte.

btcturk bitcointalk gorsel

Sosyal medyada yapılan yorumlarda genel olarak Türk yatırımcılar devletin vergilendirme getirmek için ilk adımı attığına yönelik olduğu şeklinde olsa da bazıları ise böyle bir yasal düzenleme bulunmadığından herhangi bir etkisinin olmayacağından söz etti.

Bu belge ve söylentiler her ne kadar tepki yaratmış olsa da gerçekliği bilinmiyor. Şimdilik bu olayın gerçek olup olmadığı ya da ne gibi sonuçlar doğuracağı hakkında bir fikrimiz olmasa da gelişmeleri takip ediyor ve sizlere aktarıyor olacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • Coinci
    Posted 02 Ocak 2018 - 20:22 20:22

    ne alakası var arkadaş merit otellerinin paralarını içeride döndürüyorlar kumar paralarını, ondan sonra coin piyasasına kötü diyorlar. Masak bunlara boşuna mı el koydu, sebebi coin değil, coin adı altında üçkağıt çevirmeleri. az bile yapmışlar. bunlar yüzünden coin piyasası olumsuz etkileniyor

  • Neil
    Posted 13 Aralık 2017 - 00:29 00:29

    Sag olsun devletimiz vergi gelecek yerden kaz esirgemez. Hemen bir gecede torba yasa ile bitcoin vergisi cikariverir.

Leave a comment