Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Strateji Uzmanı: Bitcoin 2019’a kadar 100 Bin Doları Bulur

Van-Petersen Tahminini Güncelledi

Saxo Bank’ın makro strateji uzmanı ve Bitcoin yatırımcısı Kay Van-Petersen Bitcoin fiyatının 6 ile 18 ay içinde “50.000$-100.000$” bandına geleceğini söyledi.

Bloomberg’e verdiği kısa röportajda Van-Petersen kurumsal para akışının Bitcoin fiyatı için katalizör olacağını ve fiyatı daha da yukarı çekeceğini belirtti.

“Çok büyük yatırım fonları ve diğer yatırım araçları dalga dalga Bitcoin’e akacak” diyen analist 100.000$ ‘ı mütevazı bir tahmin olarak nitelendiriyor.

Analiste göre sadece Bitcoin değil diğer kripto paralar da yeni para akışından faydalanabilir. Özellikle Ethereum borsa yatırım fonları (ETF) için Bitcoin’e dişli bir rakip olabilir.

“Geriye bir adım atıp fiyat artışına bakarsanız bütün bunların kurumsal yatırımların yardımı olmadan gerçekleştiğini görürsünüz. Önümüzdeki 18 ay bu kurumsal yatırımların akışını göreceğiz.”

Bitcoin’in fiyatı birçok analistin kısa vadeli tahminlerinden daha hızlı bir şekilde arttı. Öyle ki, en sıkı Bitcoin taraftarlarının bile artık ne olacağı konusunda belirgin bir öngörüsü yok.

Van Petersen Mayıs ayındaki tahmini Bitcoin’in 10 yıl içinde 100 bin dolara erişeceğiydi. Fiyat öyle hızlı yükseldi ki artık bu tahmin çok da şaşırtıcı gelmiyor.


Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment