Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İle Para Aklama, Sanılanın Aksine Tüm İşlemlerin %1’i Bile Değil

Bitcoin analiziyle ilgilenen FDD ve Elicit‘in Bitcoin analiz ekibi tarafından yapılan araştırmaya göre, tüm Bitcoin işlemlerinin %1‘inden daha az kısmının kara para aklamayla ilgili olduğu ortaya çıktı.

Para akışını ve kara para aklama riskini analiz etmeye yardım etmek amacıyla hazırlanan rapor, kara para aklamanın, kripto para borsasındaki bazı eleştirmenler tarafından inandırıcı bulunmadığını belirtti. Raporda yer alan bilgilere göre :

“Takip edilen Bitcoin aklama miktarı, Silk Road ve daha sonra AlphaBay gibi küçük ve kara borsaların genelde dönüşüm hizmetleri yoluyla akladıkları yasa dışı Bitcoin‘lerin neredeyse tamamının kaynağı.”

Raporda ayrıca, Bitcoin kullanılan yasa dışı işlemlerin büyük çoğunluğunun Avrupa‘da olduğu ve Kuzey Amerika ile normalden beş kat fazla yasa dışı işlem yapıldığı gösteriliyor.

AML (Anti-Money Laundering) Süreçleri İyileştirilmeli

Raporda, bu tür yasa dışı faaliyetlerle mücadele etmenin en iyi yolunun daha katı kara para aklama önlemleri (AML) olduğu ileri sürülüyor. Ayrıca raporda, yasa dışı işlemi yönetmenin tek yolu “tüm yargı bölgelerindeki mali yetkililerin AML uygulamasını artırmak” olduğu belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment