Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ile Şantaj Olaylarında Rekor Artış

İnsanlara çeşitli sebeplerle spam mailler atarak daha sonra ele geçirdikleri ya da geçirmedikleri bilgiler ile şantaj yapmak ve bunun karşılığında Bitcoin istemek, yapılan araştırmalara göre son dönemde giderek daha da fazla revaçta olmaya başladı.

Zürih’te düzenlenen bir teknoloji konferansında Avusturya Teknoloji Enstitüsü ve kripto para girişimi Go Secure’dan bir ekip, bu konu ile ilgili olarak bir sunum yaptı.

Bu tarz spam ve şantaj maillerinin oldukça basit işler olduğu ifade edilirken, bu sayede ağa düşen kullanıcıların da dolandırıcılara çok kısa sürede, çok fazla para kazandırdıklarına vurgu yapıldı.

Bu sebepten ötürü artık karşılığında Bitcoin istenen bu ve benzer olayların sayısının çok arttığı belirtilirken, özellikle de bu tarz şantaj olaylarında dolandırıcı tarafın, mağdurun kilit bilgilerine çoğu zaman ulaşmadığı da belirtildi.

Saldırganların oldukça ucuza mal ettiği yazılımlar ile aylık ortalama 130 bin dolar para kazandıkları ifade edilirken, bu noktada kripto para yatırımcılarının ve diğer tüm internet kullanıcılarının bilinçli ve dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment