Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Bitcoin’den Yüzde 2 Binlik Kar Elde Etti

Avustralya’daki kolluk kuvvetleri, bundan yıllar önce el koydukları Bitcoinler sayesinde yüzde 2 bin oranında kar etmeyi başardılar.

Avustralya Federal Polisi’nin paylaştığı yıllık rapora göre ülkedeki yetkililer 2016 yılında buldukları Bitcoinler sayesinde 105 bin dolar kazandılar.

Çılgın Artış

Avustralya’daki yetkililer 2016 yılında ülkede yasa dışı silah satışı yaptığı düşünülen bir vatandaşı soruşturmaya başladılar. Avustralya Federal Polisi tarafından paylaşılan bilgilere göre bu şahıs, satış işlemlerini Bitcoin ile yapıyordu.

Ülkedeki yetkililer bu şahsı yakaladıktan sonra ona ait olan Bitcoinlere de el koydular. Konu hakkında yayınlanan resmi belgeden kesit şu şekilde:

Silahların ödemesi Bitcoin ile yapılıyordu ve bu Bitcoinlere Ocak 2018’de, şahsın tutuklanmasının ardından el kondu. Bu Bitcoinlerin olay sırasındaki toplam değeri yaklaşık 7 bin 300 dolardı (5 bin USD). Tutuklu şahıs yapılan anlaşmalar sonrasında Kasım 2018’de sahip olduğu Bitcoinleri teslim etmeyi kabul etti. Bu zamana gelindiğinde Bitcoinlerin değeri 154 bin dolara (105 bin USD) çıkmıştı.

Avustralya Federal Polisi tarafından paylaşılan bilgilere göre bu para el konulmuş varlıkların toplandığı hesaba aktarıldı. The Next Web tarafından paylaşılan bilgilere göre Avustralya’daki yetkililer bu parayı kamu hizmetleri için kullanacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment