Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zuckerberg’ün Libra Konuşması Belli Oldu: Ya Bizi Destekleyin, Ya da Çin’in Zaferini İzleyin

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, önümüzdeki saatlerde Amerikan Kongresi’nin karşısına çıkacak ve Libra ile ilgili olarak ifadeler verecek.

Facebook’un çok tartışılan kripto parası Libra’nın geleceğinin belli olmasını sağlaması beklenen bu kritik olay öncesi de, Facebook CEO’sunun kongreye söyleyeceği ifadelerin bazıları, medya kuruluşlarında yer almaya başladı.

Facebook CEO’sunun, kongre üyelerine yapacağı konuşmada hiçbir şekilde Bitcoin ya da herhangi başka bir kripto paraya referans vermeyeceği ifade edilirken, Çin’in dijital para projesini ortaya sunması da bekleniyor.

Zuckerberg’ün kongre üyelerine ‘Ya bize destek verin, ya da Çin’in global finans alanında liderliğini ele alışını izleyin’ diyerek bir uyarı yapacağı ifade edilirken, sızan metinlerde şu ifadelere yer veriliyor:

”Biz bu konularda tartışmaya devam ederken, dünyanın geri kalanı beklemiyor ve çalışıyor. Çin, benzer fikirler ile ilgili olarak uzunca bir süredir büyük bir hızla çalışıyor. Eğer Amerika bu alanda işin içine girmezse, finansal anlamda dünyadaki lider pozisyonumuzu kaybetme tehlikesi yaşayabiliriz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment