Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ile Satılan Evin Şimdiki Değeri Ne Kadar?

İngiltere’deki bir kripto para kullanıcısı 2017 yılında evini satma kararı aldı. Bir emlakçıyla anlaşan şahıs evini nakit para değil kripto para karşılığında satacağını söyledi. Bu ev için ödenen bitcoinler o tarihten beri %300’den fazla değer kazandı.

Büyük ölçüde yatırım amaçlı kullanılan kripto paralar ile ödeme yapmak mümkün. Türkiye dahil olmak üzere birçok farklı ülkede kripto para kullanıp kahveden arabaya; evden arsaya çeşitli mal ve hizmetleri almak mümkün. Telegraph & Argus haberine göre bunun bir örneği 2017’de, İngiltere’de yaşandı.

60 bin sterlinden 260 bin sterline

İngiltere’nin Bradford kentinde yaşayan biri; 2017 yılında iki yatak odalı ve teraslı evini satma kararı aldı. Ev sahibi satış işlemlerini yürütmesi için Citywide Investors adlı bir firmayla anlaştı. Kripto parayla ödeme almak istediğini belirten ev sahibi ev için 10 bitcoin gibi bir fiyat biçti. Bunun o tarihteki değeri 60 bin sterlindi. 

Kimliği bilinmeyen bir şahıs bu ev için 10 tane bitcoin ödedi. Eğer bu kişi o evi almasaydı bu bitcoinlerin değeri 260 bin sterline kadar çıkmış olacaktı. Türk lirası ile 2.6 milyon lira ediyor.

Türkiye’de kripto parayla ev satılıyor

Bitcoin ile ev satmak Türkiye’deki ev sahiplerinin de yönelebileceği bir seçenek. Türkiye’de 2019 yılında kripto para karşılığında en az dokuz ev satıldı. En büyük işleme 2020 yılında, Antalya’daki 1 milyon 250 bin dolarlık bir villanın bitcoin karşılığında satılması ile imza atıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!