Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genç Yatırımcı Bitcoin İle Üniversite Harcını Ödedi

Fox Business’ın konuğu olan yatırımcı Nikki Beesetti, 2017’de aldığı bitcoin ile üniversite harcını ödediğini açıkladı. Genç yatırımcı, kripto para yatırımlarına devam ediyor.

Fox Business sunucusu Stuart Varney’nin sorularını yanıtlayan yatırımcı Nikki Beesetti, 2017’de 2 bin dolar değerinde bitcoin aldığını, yıl sonunda 19 bin dolar olduğunda sattığını söyledi. Nikki, bu miktarın üniversite harcını ödemesine yettiğini ifade etti.

Sunucu Stuart Varney, yatırımcı Nikki Beesetti’ye “Sattıktan sonra tekrar bitcoin aldın mı?” diye sordu. Beesetti, bu soruya evet yanıtını verirken birkaç bitcoin’i olduğunu söyledi. Bununla birlikte yatırımcı, yalnızca bitcoin almadığını belirtti. Nikki, ethereum alarak iyi kar elde ettiğini dile getirdi. 

“Kripto paralara güvenim tam”

Parasının %20’sinden fazlasını bir varlığa yatırmaması gerektiği kuralına uymaya çalıştığını ifade eden Nikki, bu nedenle parasının %20’sinden fazlasının btc’de olmadığını belirtti. Nikki, portföyünde borsa yatırım fonları (ETF) ve teknoloji hisselerine de yer verdiğini dile getirdi.

Sunucu, Nikki’nin kar veya gelir elde etmek dışında kripto paralara yatırım yapmasının arkasında farklı bir itici güç olup olmadığını merak etti. Nikki, şu yanıtı verdi:

“Kesinlikle kripto paralara güveniyorum. Üniversitede elektrik elektronik mühendisliği okudum. O süre zarfında bitcoin’in bilgisayar ve mühendislik harikası olduğunu gördüm. Böylesine büyüleyici ve yaratıcı bir yeniliğin bir parçası olmak istedim.”

Nikki, bu fikri edindikten sonra bitcoin hakkında birçok araştırma yaptığını ve bitcoin’in risk ve avantajlarını tek tek değerlendirdiğini söyledi.

bitcoinAltcoin piyasasına yöneldi

Nikki, geçen yıl iyi kar elde ettiğini söylediği teknoloji hisselerine 2021’de daha fazla yatırım yapmayı düşündüğünü belirtti. ETF ve kripto para yatırımlarına da devam edeceğini ifade eden yatırımcı, odağını bitcoin’den farklı coinlere çevirdi. Altcoin pazarına yönelik konuşan Nikki ethereum gibi coinleri ön plana çıkardı.

Tesla model araba aldı

24 yaşındaki Nikki Beesetti, New York Post’a Miami tatilinden yeni döndüğünü ve Cancun için yeni bir tatil planı yaptığını anlattı. Üniversite harcını ödemenin yanı sıra bitcoin ile Tesla Model 3 aracının 35 bin dolarlık kredisini de ödedi. Nikki, ürün yöneticisi olarak mesleğini sürdürürken aynı zamanda yatırımlarına devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!