Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sberbank Dijital Para Çıkarmak İçin Başvuru Yaptı

Sberbank kendi dijital para birimini üretebilmek için Rusya Merkez Bankasına başvuruda bulundu. Banka projenin gelişim sürecini bahar aylarında tamamlamayı hedefliyor.

Sberbank Başkan Yardımcısı Anatoly Popov, Dijital Dönüşüm ve Dijital Ekonomiyi Regüle Etmenin Faydalar adlı bir seminere katılıp Sbercoin ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. Sberbank’ın kendi dijital parası olan Sbercoin’in test çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Bahar aylarında hazır olabilir

Sberbank Başkanı German Gref, Kasım 2020’de yaptığı açıklamalarda Sbercoin adlı bir kripto para üstünde çalıştıklarını duyurdu. Dev Rus bankası o ve ondan önceki tarihlerde Sbercoin’i test etmeye başladı. Bu süreçte JPMorgan ile iş birliği yapıldı.

Bankanın başkan yardımcısı Anatoly Popov, bu çalışmaların başarıyla tamamlandığını duyurdu. Sberbank, alınan başarılı sonucun ardından Merkez Bankası’na başvurdu.

Ocak ayının başında yapılan başvurunun 45 günlük bir değerlendirme süresi bulunuyor. Rusya’nın 1 Ocak 2021’de yürürlüğe giren yasa, dijital varlıklara kısmen netlik kazandırsa da bunların nasıl vergilendirileceği hala açık değil. Popov bu sorunu çözmeyi umduklarını, Sbercoin’in bahar aylarında hazır olabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!