Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti: Bitcoin Asırlık Bir Sorunu Çözebilir

Bloomberg Intelligence ekibinden Mike McGlone, Satoshi Nakamoto’nun bitcoin’i tanıtırken büyük bir hata yapmış olabileceğini açıkladı. Onun tahminine göre bitcoin bir para birimi olarak değil bir değer saklama aracı olarak büyüyecek.

Aylarca rekor üstüne rekor kıran Bitcoin, Ocak 2021’de 760 milyar dolarlık piyasa değeri elde edip taze bir zirveye ulaştı. Bu büyümenin ardından 1 trilyon dolar sayısı görüş mesafesine girdi. Bloomberg Intelligence’ın kıdemli emtia uzmanı Mike McGlone’a göre bitcoin, gözünü artık ufuktaki bu yeni engele dikti.

1 trilyon dolara doğru yarış başladı

Bitcoin kimilerince ödeme aracı kimilerince dijital altın olarak görülüyor. Mike McGlone onu sarı madene yakın konumlandıranlardan. O, bitcoin’in büyümeye devam etmesi halinde tüm dünyada kabul gören, merkeziyetsiz bir değer saklama aracı olabileceğine inanıyor.

Bitcoin kolayca alınıp satılabiliyor, bir yerden başka bir yere transfer edilebiliyor ve taşınabiliyor. McGlone’a göre onun bunlara ek olarak 7/24, aralıksız bir şekilde işlem görmek ve kısıtlı arza sahip olmak gibi avantajları bulunuyor. McGlone’un açıklamaları gösteriyor ki, bitcoin’in piyasa değerinin 1 trilyon dolar olup olmayacağını sormanın vakti geldi.

Satoshi Nakamoto’nun hatası

Tüm bu avantajlar, bitcoin’i gitgide dijitalleşen dünyada ön plana çıkarmaya başlayabilir. Onu ‘dünyanın en büyük merkeziyetsiz ağı’ olarak tanımlayan McGlone, bitcoin’in mevcut şartlar dahilinde organik bir şekilde büyüyebileceğini söyledi. Bu büyümenin onu şu ana dek var olmuş diğer tüm değer saklama araçlarından ayrı bir konuma getirebileceği ifade edildi.

Bu konumun eşsizliği, bitcoin’in kendi içinde barındırdığı çözümden kaynaklanıyor. Bloomberg’ün uzman ismi, bitcoin’in asırlık bir soruya yanıt olabileceğini açıkladı: Bir değer aynı anda nasıl hem güvenli şekilde saklanır, hem kolayca taşınır, hem kolayca alınıp/satılır, hem 7/24 aralıksız kullanılır, hem de şeffaf olur?

Bitcoin gözünü sahip olduğu bu potansiyel ile birlikte 1 trilyon dolara dikti. Bu potansiyelin üstünde duran McGlone, Satoshi Nakamoto’ya karşı çıkarak bitcoin’i “para” olarak tanıtmanın bir hata olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!