Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

230 Milyon Dolarlık Bitcoin İşlemi İçin 57 Sent Ücret Ödedi!

Bir Bitcoin balinası 1 Mayıs tarihinde 40 bin adet Bitcoin’i (tahmini değer 229 milyon dolar) çok düşük bir işlem ücreti karşılığında başka bir adrese aktarmayı başardı.

Bitcoinist tarafından yapılan habere göre bc1q9sh6544xls87x7skjzyfhkty4wq7z76vn7qzq9 adresini kullanan bir Bitcoin balinası, toplam değeri 200 milyon doları aşan 40 bin adet Bitcoin’i oldukça düşük sayılabilecek bir işlem ücretiyle bambaşka bir adrese aktardı (bc1q5shngj24323nsrmxv99st02na6srekfctt30ch).

Twitter’daki kullanıcılar kısa süre içerisinde bu işlemi fark ettiler ve bu balinanın kim olduğuna dair tartışmaya başladılar. Şu ana dek öne sürülen iddialara genel olarak baktığımızda pek çok kullanıcının Loaded adlı bir Bitcointalk kullanıcısından şüphelendiğini görebiliriz. Loaded isimli bu kullanıcı forum genelinde epey yüklü miktarlarda Bitcoin tutmasıyla ve adeta bir balina olmasıyla tanınıyor.

Blockchain.com verilerine baktığımızda bu Bitcoin’lerin düzenli olarak değil rastgele aralıklarla başka adreslere aktarıldıklarını görüyoruz. Ayrıca adreslerin başında yer alan bc1 ifadesi bu adreslerin SegWit protokolünü kullandığını gösteriyor.

Bitcoinist tarafından yapılan habere göre bu balina, toplam değeri 200 milyon dolardan fazla olan bu Bitcoin’leri aktarabilmek için yalnızca 57 sent gibi bir işlem ücreti ödedi. Ancak bazı araştırmacılar bu ücrette bir yanlışlık olduğunu ve işlemi yapmak için kullanılan cüzdanın işlem ücretini yanlış hesapladığını düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment