Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Geliştiricileri PoS Güncellemesi İçin Yeni Tarih Verdiler

Ethereum geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre uzun süredir beklenen proof-of-stake (PoS) algoritmasına geçiş yapmak için gereken ilk aşama 30 Haziran tarihinde tamamlanabilir.

Ethereum geliştiricileri geçtiğimiz günlerde yeni bir toplantı düzenlediler ve Ethereum ağının PoW algoritmasından PoS algoritmasına geçişiye ilgili bazı bilgiler paylaştılar. Pek çok Ethereum kullanıcısının uzun süredir beklediği bu süreç önümüzdeki haftalarda tam anlamıyla başlayabilir.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre Ethereum araştırmacılarından Justin Drake, PoS algoritmasına geçiş yapmak için hazırlanacak ilk aşamanın 30 Haziran tarihinde sona ermesini bekliyor. Drake’in konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde:

“Takvime uymaya devam ediyoruz. Kodları basitleştirmeye devam ediyoruz ki bu süreç gayet iyi ilerliyor. İlerleyen zamanlarda kodlardaki son bugları bulmakla uğraşacağız.”

Justin Drake tarafından yapılan açıklamalara göre Ethereum geliştiricileri Sıfırıncı Aşama (phase zero) adını verdikleri bu süreci önümüzdeki haftalarda tamamlamayı planlıyorlar. İlk olarak Ocak 2019 dönemlerinde yayınlanan bu aşama böylelikle 30 Haziran tarihinde tamamlanmış olabilir.

Beacon Chain olarak da bilinen bu aşama Ethereum ağına yeni bir güncellemenin gelmesi ve ağın 2.0 versiyonuna taşınmasıyla tamamlanacak. Bu süreç tamamlandığı zaman ağdaki bok doğrulama sistemi değişecek ve bu işlemden artık madenciler sorumlu olmayacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment