Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Japonya’da Yayılmaya Devam Ediyor

Konu kripto paralara geldiğinde Japonya oldukça ilginç bir ülke konumunda. Yakın zamanda ülkedeki düzenlemelerle Bitcoin ödeme yöntemi olarak kabul edildi. Buna bağlı olarak, Bitcoin kabul eden satış yerlerinin de sayısı arttı. Ticket Camp, Japonya’da çok popüler bir bilet değişim piyasasıdır. Yaklaşık 5 milyon aktif kullanıcısının olduğunu düşünürsek hafife alınmayacak bir durum olduğunu görürüz. Bu platformu kullananlar artık Bitcoin ile de ödeme yapabiliyor.

Bitcoin’in Japonya’da oldukça hızlı kabul gördü. Önemli işletmelerin çoğu artık Bitcoin kabul ediyor. Zaman içerisinde bu işletmelerin sayısının hızla artacağı düşünülüyor.

Ticket Camp Artık Bitcoin Ödemesi de Kabul Ediyor

Japonya bilet endüstrisine bakarsak Ticket Camp, bunlar arasında Bitcoin ile işlem yapmayı kabul eden ilk şirket konumunda. Ülkede kripto paralar yasal durumda ve bunlardan alınan tüketim vergisi kaldırıldı. Neredeyse Yen kadar geçerli olmakla birlikte Yen’le kıyaslandığında daha az kabul gördüğü ortaya çıkıyor.

Platformun internet tabanlı olduğunu düşünürsek dijital ödemeleri kabul etmeleri akla oldukça yatkın bir durum. Bitcoin, Ticket Camp içinde geleneksel paranın yerini alamayacak olsa da yine de güzel bir eklenti oldu. Satıcılar bilet fiyatını istedikleri şekilde düzenleyebiliyor. Buna ek olarak platform, ödemelerin düzgün bir şekilde ulaşması için emanet sistemini uyguluyor. Ancak şirketin sahte biletleri nasıl savuşturduğu bilinmiyor. Sonuçta bu tür şirketler sahte biletlerle geçiş sağlamak isteyen insanlar tarafından rahat bırakılmaz. Bu eğilimle mücadele imkansız olmasa bile oldukça zor bir durumdur.

Ticket Camp her satış için %13 oranında ücret almaktadır. Bu ücret satıcı ve alıcı arasında bölüşülmektedir. Şirketin payını Bitcoin olarak tutup tutmayacağı ya da hemen geleneksel paraya dönüştürüp dönüştürmeyeceği hala kesin değil. Bütün Bitcoin işlemleri ile CoinCheck ilgilenecek. Bu da Japonya’da yaşanan ayrı bir ilginç gelişmedir. Ülke şu an Bitcoin’i tanıma ve kullanma açısından oldukça yüksek bir seviyede olmasına rağmen şu noktada ana biriminden uzak durumdadır. Bundan birkaç yıl sonra nasıl gelişeceğini görmek oldukça ilginç olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment