Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO Dolandırıcıları Sahte Enigma Projesi Ön Satışıyla 500 Bin $ Çaldı

500.000 Dolar değerinde Ether, bir güvenlik açığının ardından Enigma blockchain projesi destekçilerinden çalındı.

Enigma ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre bu hırsızlığı gerçekleştiren şahıslar projenin websitesi etkinlik alanının, Slack kanalı yönetici hesaplarından birinin ve mail listesinin kontrolünü ele geçirmişti. Sosyal medya raporları bu şahısların kendilerini resmi ekip olarak tanıtıp bir ICO ön satışı için teşviklere başladığını gösterdi.

Ekip dün sabah yapılan açıklamada:

“Enigma ekibi, website de dahil olmak üzere açık veren tüm hesapların kontrolünü geri almış durumda. Bazı sayfalar ekip çalışmalarını sürdürdüğü müddetçe kapalı kalacak. Lütfen tetikte kalmaya devam edin ve tüm kanallardaki etkileşimlerimizi kontrol edin. Kimseye para ya da kişisel bilgi göndermeyin.” şeklinde konuştu.

Sahte teşvikler Slack ve e-mail yoluyla dağıtıldı. CoinDesk tarafından ele geçirilen bir e-mail kopyasıyla dolandırıcıların ön satışı piyasaya sürerken “muazzam destek” gördüğünü belirttiği ve üzerinde oynanmış Enigma sitesine çıkan bir link de eklediği saptandı.

TechCrunch, ekip ele geçirilen etkinlik alanı üzerinde kontrolü tekrar sağlayana kadar neredeyse 1,500 ETH-yaklaşık olarak 500,000$’ın sahte Enigma adresine depozitolandığını raporladı. Şebeke verileri ise adresin bu süreç sonrası tamamıyla boşaltıldığını gösterdi.

CoinDesk tarafından daha önce belirtildiği gibi, Enigma hızla değişen kripto para kitle fonlarınca ihtiyaç duyulan bilgiler için dağıtılmış bir aktarım merkezi kurmayı amaçlıyor.(asıl plan her ne kadar uzun vadede daha geniş kapsamlı bir veritabanı oluşturmak olsa da) Ekip daha önce ICO’larının piyasaya sürülüş tarihi için gelecek ayı işaret etmişti, fakat bu güvenlik açıklarının zaman çizelgelerini etkileyip etkilemeyeceği henüz belli değil.

Diğer ICO destekleyicilerinin de geçmişte güvenlik problemleriyle karşılaştığına şahit olunmuştu. Temmuz başında CoinDash ICO’su sırasında 7 Milyon Dolar yanlış bir adrese yönlendirilerek satış ortasında o ekibin websitelerini kapatmalarına sebep olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment