Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Karşıtı Bir İnsanın Fikri Nasıl Değişir?

Günümüzde kripto paraları destekleyen milyonlarca kişi var. Ancak bunların yanı sıra kripto paralara karşı olan da çok fazla sayıda insan olduğu söylenebilir.

Street Freak: Money and Madness at Lehman Brothers kitabıyla ün kazanan Jared Dillian, bundan bir süre öncesine kadar Bitcoin’e şüpheyle yaklaşan isimler arasındaydı.

Dillian şimdiyse yaptığı araştırmalar sonucunda adeta sıkı bir Bitcoin destekçisi haline geldi. Peki onun fikrini değiştiren şey ne oldu?

Neden Şüpheliydi?

Dillian zamanla fikrinin nasıl değiştiğini anlatabilmek için sosyal medya üzerinden birkaç gönderi paylaştı.

Kendisi bu gönderilerinde zamanında Bitcoin’e niye şüpheyle yaklaştığını, daha sonra bu şüphenin nasıl son bulduğunu anlatıyor.

Dillian, Bitcoin’in kendisinden veya Bitcoin’in kullandığı teknolojiden hiçbir zaman şüphe duymadığını söylüyor. Onun Bitcoin’e bir türlü ısınamamasının başlıca nedeni aslında Bitcoin kullanıcılarıydı.

”Bitcoin’den çekinmemin nedeni kripto paraların teknolojisi veya ilkeleri değil, o dönemki kripto para kültürüydü. Bitcoin İsa’sı, Coin Daddy muhabbetleri falan. Tecrübeli bir yatırımcı o dönem ortada bir balon olduğunun farkına varırdı. Ki vardı.”

Bitcoin kullanıcılarının Bitcoin’e duydukları fanatizm düzeyindeki bağlılığı itici bulan Dillian, bunun bir benzerinin zamanında dotcom balonunda da görüldüğünü söylüyor.

Fikri Nasıl Değişti?

Dillian’ın Bitcoin hakkındaki fikirleri aslında Aralık 2017 sonrasında değişmeye başladı. Bu da tam olarak meşhur “kripto para balonunun” patladığı döneme denk geliyor.

Bu dönemde kripto para piyasası ciddi anlamda değer kaybetti ancak bununla birlikte piyasadaki spekülatörlerin sayısı da ciddi anlamda azalmış oldu. Dillian’a göre kripto para piyasası, aslında bu tarz spekülatif yatırımcılardan kurtularak gerçekten büyümeye başladı:

”Balon dönemi bitti. Gerçek yatırım dönemi başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment