Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Karşıtı Senatör Warren’a Göre Kripto Para Madenciliğine Federal Müdahale Gerekiyor

Kripto para karşıtı Senatör Elizabeth Warren ve diğer beş Demokrat Kongre üyesi, Çevre Koruma Ajansı ve Enerji Bakanlığı’ndan kripto madenciliği şirketlerine enerji ve karbon emisyonu raporlama şartı getirilmesini isteyen bir mektup gönderdi.

Kripto karşıtı Senatör Elizabeth Warren liderliğindeki Demokrat Kongre üyeleri, Çevre Koruma Ajansı ve Enerji Bakanlığı‘na bir mektup göndererek iki kuruma da kripto para madencilerinin enerji kullanım ve emisyon verilerini bildirmelerini gerektiren katı kurallar oluşturma çağrısında bulundu. Milletvekilleri yaptıkları açıklamada, madencilerin elektrik kullanımı ve karbon emisyonları “rahatsız edici” olduğu için federal müdahalenin gerekli olduğunu söyledi.

Milletvekilleri, ABD’deki en büyük yedi kripto madenciliği şirketinden veri topladı ve madencilerin “iklim değişikliği üzerinde büyük bir etkisi” olduğu sonucuna vardı.

Milletvekilleri yaptıkları açıklamada, “Yalnızca yedi şirketten veri topladığımız araştırmamızın sonuçları rahatsız edici” ifadelerinde bulundu.

Kripto para madencilerinin “önemli ve hızla büyüyen bir karbon emisyonuna neden olan büyük enerji kullanıcıları” olduğunu belirtmek istiyoruz.

Warren liderliğindeki soruşturmaya göre, söz konusu yedi şirketin kripto para madenciliğinde kullanmak için 1.045 MW‘ın üzerinde enerji kapasitesine sahip olduğu ortaya konuldu. Mektupta, bu elektrik enerjisi miktarının Houston Teksas’taki her evin elektriğini karşılamaya yetecek bir miktar olduğunu belirtiliyor.

Kongre üyeleri, araştırmalarının sonuçlarının tartışmalı madencilik sektörünün daraltılması için bariz nedenler sunduğuna dair düşüncelerini belirtti. Ayrıca mektupta, bahsedilen 7 büyük madencilik şirketinin verileri sunarken eksik davrandığı ve çarpıtmalarda bulunduğuna dair deliller de yer aldı.

Söz konusu mektuba göre, toplanan bu verilerin gelecekteki politika oluşturma sürecinin daha iyi yönetilmesini sağlayacağı ve ulusal şebeke yükleri ve geçişlerinin daha iyi modellenmesine olanak tanıyacağı düşünülüyor. Dipnot olarak, mektubun altında imzası bulunan 5 senatörden biri olan Sheldon Whitehouse, 2019 yılında Rhode Island eyaletinde kripto para işletmelerine yüksek vergiler getirerek, eyalette kripto para üzerine çalışan şirketleri barındırmak istemediğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!