Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kendi Fonundan Para Talep Etti: 3AC Alacaklı Toplantısından İlk Bilgiler

İflas başvurusunda bulunan serbest kripto fonu Three Arrows Capital (3AC) CEO’su Zhu Su’nun fondan 5 milyon dolar talep ettiği iddia edildi.

13 Temmuz’da bir 3AC alacaklısı olduğunu duyuran Twitter hesabı DrSoldmanGachs, İngiliz Virgin Adalarında tasfiye süreci devam ederken 2 Temmuz tarihinde ABD mahkemelerine Bölüm 15 iflas kanunundan yararlanmak adına başvuruda bulunan 3AC’nin kurucusu Zhu Su‘nun kendi fonundan 5 milyon dolarlık bir alacak talebinde bulunduğu iddia ediyor. Soldman, 18 Temmuz tarihinde konu ile ilgili yaptığı paylaşımda:

Az önce 3AC alacaklılarının listesini gördüm ve Zhu Su’nun 5 milyon dolarlık bir talepte bulunduğunu fark ettim. Kaçarken bir şekilde kendi fonunda para talep etmeye vakit bulabilmiş.

dedi.

Ayrıca Soldman, fonun yatırım müdürü Three Arrows Capital Limited’in fondan 25 milyon dolarlık bir alacak talebinde bulunduğunu belirtti. Soldman, Digital Currency Group, Voyager Digital, Celsius Network, BlockFi ve BitGo gibi kurumsal müşterilerin de alacaklılar listesinde yer aldığını ifade etti. DrSoldman, tüm alacak iddialarının toplam değerinin 2,8 milyar dolar ettiğini ve bazı davacıların arttırma hakkı ile birlikte yalnızca 1 dolar için başvurduğunu belirtti.

Soldman’ın paylaşımına yorum yapan kullanıcıların bir kısmı bu durumu komik ve ironik bulurken aralarında kurumsal alacaklıların açgözlülükle hareket ettiğini bu yüzden şikayet etmeye ve masum gibi görünmeye haklarının olmadığını düşünen kullanıcılar da vardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!