Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Three Arrows Capital (3AC) İflas Başvurusunda Bulundu

Serbest kripto fonu Three Arrows Capital (3AC), İngiliz Virgin Adalarında tasfiye süreci devam ederken ABD mahkemelerine iflas başvurusunda bulundu. Şirket ABD mahkemelerinden alacaklılara karşı koruma talep ediyor.

3AC Virgin Adalarındaki tasfiye sürecinde, alacaklılarına karşı korunmak için ABD İflas Kanunu’nun 15. Bölümünden faydalanmak istiyor.

Bölüm 15, ABD İflas Kanunun’da yabancı tasfiyelerin, ABD mali çıkarları ile ters düştüğü durumlarda, ABD mahkemelerinin yabancı mahkemelerle iş birliği sağlaması için 2005 yılında oluşturulmuş bir bölümdür.

Uzmanlara göre, 3AC bu bölümden yararlanabilirse ABD’deki varlıklarını elinde tutma imkanı doğabilir. 

Mahkemede 3AC’yi, gelir bakımından dünyanın en büyük ikinci hukuk bürosu olan, Latham & Watkins hukuk bürosu temsil edecek.

Blockchain analitik firması Nansen’e göre eski Credit Suisse traderları Zhu Su ve Kyle Davies 2022 Mart ayına kadar yaklaşık 10 milyar dolarlık bir varlığı yönetiyordu.

Bloomberg‘ün 30 Haziran tarihli haberine göre tasfiyesi için bir mahkemeye başvuruda bulunan şirketler arasında 3AC’nin yanı sıra Blockchain.com ve Deribit de yer alıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!