Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain.com ve Deribit, Three Arrow Capital’ın (3AC) Tasfiyesini İsteyen Şirketler Arasında

Kripto para borsaları Blockchain.com ve Deribit, hedge fonu Three Arrow Capital’ın (3AC) tasfiyesi için baskı yapan ve mahkemeye başvuran alacaklılar arasında bulunuyor.

Bloomberg‘ün 30 Haziran tarihli haberine göre 3AC’nin tasfiyesi için bir mahkemeye başvuruda bulunan şirketler arasında Blockchain.com ve Deribit de yer alıyor.

LUNA-UST krizi ve Celsius‘un yaşandığı sıkıntılardan etkilenen 3AC‘nin iflas edeceğine yönelik çıkan haberlerin ardından Britanya Virgin Adaları‘nda bir mahkemeye, şirketin tasfiyesi için başvurulmuştu. Mahkeme, başvurudan kısa bir süre sonra şirketin tasfiyesine karar verdi ve süreci yürütmek üzere danışmanlık şirketi Teneo‘dan iki danışman atadı.

Blockchain.com ve Deribit yetkilileri Bloomberg’e, 3AC’nin tasfiyesini isteyen alacaklılar arasında olduklarını doğruladı.

3AC hakkında devam eden soruşturmalarda işbirliği yaptıklarını belirten bir Blockchain.com sözcüsü verdiği demeçte konu ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Three Arrow Capital’ın tüm kripto endüstrisini dolandırdığına ve yasaların onları en geniş kapsamda sorumlu tutmayı amaçladığına inanıyoruz. Three Arrows’un tüm küresel varlıklarının derhal tasfiyesi için başvuruda bulunduk.

Blockchain analitik firması Nansen‘e göre 3AC‘nin mart ayında yönetimi altında 10 milyar dolarlık varlığa sahip olduğu tahmin ediliyor. 3AC’nin kurucu ortaklarından Davies ise bu ayın başlarında Wall Street Journal’a (WSJ) verdiği bir röportajda şirketin, kripto para piyasaları çökmeden önce nisan ayında yönetimi altında 3 milyar dolarlık varlığa sahip olduğunu söylemişti.

3AC, yanlış bilgi verdiği ve yönetimi altında bulunması gereken varlık eşiğini aştığı gerekçesiyle Singapur Para Otoritesi (MAS) tarafından dün resmi olarak kınandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!