Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deutsche Bank Analistleri Bitcoin’de Yeni Bir Ralli Bekliyor

Deutsche Bank’ın bir analizine göre ABD hisse senetleriyle korelasyonu göz önüne alındığında yıl sonuna kadar 28.000 dolara ulaşabilir.

Marion Laboure ve Galina Pozdnyakova tarafından yapılan analize göre Bitcoin, yıl sonuna kadar %30’luk bir ralli yaparak 28.000 dolar seviyelerini görebilir.

Bankanın analistleri, kripto para birimlerinin Kasım ayından beri S&P 500 ve Nasdaq 100 gibi teknoloji ağırlıklı endekslerle korelasyonunun arttığını, yıl sonuna kadar endekslerde bekledikleri ocak seviyesine dönüşe Bitcoin’in de eşlik edeceğini düşünüyorlar.

İkili, kripto para birimlerinin, altın ve diğer emtialardan çok elmaslara benzedigini ifade ediyor.

Laboure ve Pozdnyakova, elmas sektörünün önemli aktörlerinden biri olan ve pazarlama çalışmalarıyla elmaslar hakkındaki tüketici algısını değiştiren De Beers’in hikayesine atıfta bulunarak:

Bir üründen ziyade bir fikir pazarlayarak, son seksen yıldır hakim oldukları, yılda 72 milyar dolarlık elmas endüstrisi için sağlam bir temel oluşturdular. Elmaslar için geçerli bu durum Bitcoin dahil birçok kripto para için de geçerlidir.

dedi.

Pozdnyakova, coinlerin kamu sermaye sistemindekiler gibi ortak değerleme modellerinin olmadığını, bunun coin fiyatlarını istikrara kavuşmasını zorlaştırdığını açıkladı. Sistemin karmaşıklığını işaret ederek, bir başka korku dalgasının gelmesi halinde kriptolardaki serbest düşüşün devam edebileceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!