Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kolombiya Hükümeti Tapu Sicili İçin Ripple (XRP) Ağını Kullanacak

Barcelona merkezli Ripple dostu bir yazılım ajansı olan Peersyst, 12 aylık çalışmanın ardından Kolombiya tapu sicil sisteminde XRPL (XRP Ledger) altyapısının kullanılacağını açıkladı.

Yenilikçi çözüm Kolombiya Ulusal Arazi Şirketi “AgenciaTierras” için uygulandı. Sicil sistemi, dijital mülkün XRPL‘ye kaydedilmesine ve orijinalliğinin bir QR kod aracılığıyla doğrulanmasına izin veren XRP damgasına dayanıyor. Tapu sicil çözümünün güvenirliğini garanti etmek için kısa vade de 100 binden fazla tapu kararı sistem üzerinde kaydedilecek.

Peersyst Technology, konuyla alakalı olarak Ripple ekibiyle nasıl çalıştıklarını anlatan bilgilendirici bir video da yayınladı. Ayrıca güncel bir tweet’te fintech firması Ripple ile yenilenen ittifakından bahsetti:

Güvenilir blok zinciri firması, yol arkadaşımız Ripple ile bu teknolojiyi bizlere getirdiği için önümüzdeki 12 ay boyunca ittifakımızı sürdürmekten heyecan duyuyoruz.

Yeni XRP Ledger API Sunucu Lansmanı

Ripple CTO‘su Joel Katz, XRPL verilerine erişimin ölçeklenebilirliğini önemli ölçüde güçlendirmeyi hedefleyen bir XRP Ledger API sunucusu olan Clio 1.0‘ın sunumunu paylaştı.

Clio 1.0 XRPL sunucusunun temel başlıkları şu şekilde:

  • API istekleri için verimi artışı
  • Bellek kullanımında tasarruf
  • Daha düşük depolama yükü
  • Daha kolay yatay ölçeklendirme etkin

OnChain hizmet sağlayıcısı Santiment‘in 30 hazirandaki makalesinde, “XRP son zamanlarda -kabaca iki buçuk yıl içindeki- toplulukla ilgili en büyük günlük ayırt edici adres çeşitliliğine ulaştığına yer verdi. Makaleye göre ayrıca Şubat 2020’den bu yana ilk kez, XRP’deki günlük “canlı” adreslerin çeşitliliği 200.000’i aştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!