Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Korku & Açgözlülük Endeksi Kritik Seviyede! Alım Vakti Geldi Mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) uzun bir süre yükseliş yaşadıktan sonra 14.000 dolar seviyesinden gıdım gıdım düşerek en sonunda sert bir hareket ile 9.000 dolara kadar geriledi. Tekrardan 10.000 dolara kadar düşen BTC, dünkü düşüşü nedeniyle önemli bir indikatör olan korku ve açgözlülük endeksinde ‘aşırı korku’ seviyesine denk düştü.

Bitcoin’in bu seviyeye gerilemesi birçok analist için alım yapmak adına iyi bir zaman olarak değerlendirilse de, balinaların egemenliğinde olan bu piyasada her an hiç beklenmeyen türde hareketler gerçekleşebilir. Piyasadaki yatırımcıların Bitcoin’e karşı hissettiklerini ve duygu durumlarını yorumlamayı hedefleyen endeksin aşırı korku seviyesine gerilemesinde dünya çapındaki birçok regülatörün son haftalarda attığı olumsuz adımların etkisi oldukça büyük oldu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump da lider kripto para birimi Bitcoin hakkında oldukça olumsuz yorumlarda bulunmuştu. Ancak Mnuchin bugün yaptığı ek bir açıklama ile bundan sonra Bitcoin hakkında hiç konuşmayacağını ima ederek konu hakkındaki pişmanlığını da dile getirdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment