Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi’nde (FGI) 27 Ayın En Düşük Ölçümü: 7 “Aşırı Korku”

Bitcoin’in (BTC) 20.000 dolar seviyelerine gerilemesiyle Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi’nde (FGI) Mart 2020’den bu yana en düşük değer ölçüldü.

Alternative.me tarafından sağlanan Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi‘nde, 15 Haziran Çarşamba günü Bitcoin‘in 2020 yılının sonundan beri görülmeyen 20.000 dolar seviyesine gerilemesiyle Mart 2020‘den bu yana en düşük değer olan ve piyasada “aşırı korku” olduğunu gösteren “7” ölçüldü.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi ayrıca kripto para piyasasının genelinde yaşanan son düşüşte tarihte ilk kez altı hafta üst üste “aşırı korku” bölgesinde kaldı.

Endekste, en son mayıs ayında yaşanan LUNA ve UST çöküşü sırasında Bitcoin 26.000 dolara gerilediğinde anlık olarak Mart 2020‘de ölçülen en düşük değer olan “8”görülmüştü.

Daha önce Ağustos 2019‘da Bitcoin 10.000 dolar seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışırken tüm zamanların en düşük seviyesi olan “5” değeri ölçülen endekste, Bitcoin fiyatı 3.150 dolara düştüğünde bile bu değer ölçülmemişti.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi (FGI) nedir?

Kripto para yatırımcıları için önemli olmaya devam eden Bitcoin odaklı bir araç olan Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, kripto para piyasasının mevcut duyarlılığını ölçerek matematiksel olarak bir sayıya indirgemektedir.

Ölçümünde volatilite (oynaklık), piyasa hareketi/hacmi, sosyal medya, piyasa hakimiyeti ve trendler olmak üzere 5 farklı veri kullanılan Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, 0 ila 100 aralığında puanlara sahiptir.

0 ile 24 arasında bir sayı “Aşırı Korku” olarak tanımlanırken 25-49 puan ise piyasada “korku” olduğunu göstermektedir. 50 puan nötr bir durumu gösterirken, 51-74 arası puan “açgözlülük”, 75-100 arası puan ise “Aşırı Açgözlülük” anlamına gelmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!