Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de 20 Bin Dolar Kırılırsa Neler Olur? Dipte Miyiz?

Bitcoin nerdeyse 1 ay boyunca üzerinde kaldığı 28.000 seviyesinin altında düştükten sonra hızlıca 20 bin dolara kadar geriledi. Bitcoin’in teknik analizini sizler için inceledik.

Teknik Analiz / 1 Haftalık

 

Bitcoin’in 1 haftalık grafiğinde 2017 yılının boğasında yaşanan tepe bölgesine kadar geri çekilme bekleniyor. Ancak şimdiye kadar daha önce hiç altında kapatmadığı 200 haftalık hareketli ortalamanın altında seyrediyor. Bu haftayı 22.357 seviyesinin altında kapatması durumunda Bitcoin düşüşünün daha da hızlanacağı düşünülüyor.

Bitcoin’in 1 günlük grafiğinde ise göreceli güç indeksinin (RSI) oldukça düşük seviyede bulunmasından dolayı fiyatın bu seviyelerden bir toparlanma yaşayabileceği düşünülüyor.

4 saatlik grafiğinde ise Bitcoin’in, RSI ile Grafik arasında bir pozitif uyumsuzluk olduğu görülüyor. Fiyatın düşerken RSI’ın yükselmesi anlamına gelen pozitif uyumsuzluk genellikle fiyatın yükseleceğine işarettir.

Bugün açıklanacak FED faiz kararıyla Bitcoin’de önemli hareketler görebiliriz.

Haftalık RSI seviyesi, 2015 Ağustos- 2017 Aralık arasında yaşanan yükselişin başladığı RSI seviyesine ve 2019 yılının başlarından 2021 yılının başlarına kadar süren yükseliş döneminin başladığı RSI seviyesine oldukça yakın civarlarda seyrediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!