Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Kripto Para Piyasasındaki Düşüş Fırsat Olabilir

Cumartesiden bu yana toplam kripto para piyasasının değeri %11 oranında düşüş yaşadı. Bu oranı daha da açacak olursak, piyasa değeri 180 milyar $’dan bugün itibariyle 160 milyar $’ın altına düştü.

Ancak bir analiste göre bu durum kötüye işaret değil.

Kötüye işaret olmak bir yana, Standpoint Research‘ın kurucusu Ronnie Moas’a göre bu durum iyiye bile yorulabilir. Moas piyasada yaşanan bu büyük düşüşün, ilerleyen zamanlarda daha fazla kar etmek için, büyük yatırımcılardan kaynaklandığını düşünüyor.

Moas geçtiğimiz haftalarda Bitcoin fiyatının da 7,500 $’ı görebileceğine dair açıklama yapmıştı.

“İnsanlar panik yapıp satış yapmaya başlayacaklar. 50,000’den alıp 20,000’den satmak gibi mesela. Bu sırada da büyük yatırımcılar sessiz sedasız tekrar satın almaya başlayacak” diyen Moas şöyle ekledi:

“Kendileri daha düşük fiyatlardan Bitcoin alabilsinler diye diğer insanları piyasadan çıkartmaya çalışıyorlar”

Moas’ın bu açıklaması pek özgün değil çünkü buna benzer yorumlar yapılmıştı. Piyasadaki bu ani düşüş yaşandığında bazı piyasa uzmanları bu durumun bir “ayı tuzağı” olabileceğini söylemişlerdi.

Durum bu olmasa bile Moas’a göre bu düşüş yine çok kötü bir durum değil çünkü hatırlayacaksınız ki bundan yalnızca 6 hafta önce Bitcoin fiyatı 1,800 $ civarındaydı. Şuanda ise 4,400 $‘dan satış yapıyor. Evet, piyasa düşüş yaşadı ancak Bitcoin’in birkaç haftada %140 oranında yükseldiği göz önünde bulundurulunca, bu düşüş pek de beklenmeyen bir şey değildi.

Alıcıların Dikkatine

Moas bu düşüşü piyasaya girmeyi bekleyen alıcılar için bir fırsat olarak değerlendiriyor.

“Bitcoin’in fiyatı 4,800 $ iken almak istemeyenlerin eline şuanda satın alma fırsatı geçti” yorumunda bulundu.

Ancak Moas aynı zamanda şuanda piyasanın çok hızlı bir şekilde hareket ettiğini ve durumun yatırımcılar için bir risk yarattığını da söylüyor.

Naçizane Tavsiyem:

“Fiyatlar düşüyor” mantığıyla 4,500 $’dan aldığınız Bitcoin fiyatı birkaç saat içinde 4,300 $’e düşebileceği gibi, 4,700 $ de olabilir. Piyasada en bilinen tavsiyelerden biri “panik satışı” yapmamaktır. Yani fiyatlar hızlıca düşüyor diye elinizdekileri hemen satmayı düşünmeyin. Ancak şunu da belirtmek lazım ki “panik alımı” da bir o kadar riskli olabilir. Fevri bir karar vermemenizi tavsiye ederiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment