Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasında 17 Milyar Dolarlık Düşüş

Bugün, temmuzun ortalarından beri gördüğümüz en büyük düşüşü yaşadık.

Bugün kamuya açık şekilde ticareti yapılabilen kripto paraların hacmi %7’den fazla düşüş yaşayarak 163 milyar $’a geriledi. Dün gece bu değer 180 milyar $ dolaylarındaydı.

Bu düşüşün yaşandığı sırada hala daha kendi içinde teknik tartışmalara yol açan Bitcoin, yatırımcıların büyüyen ilgisiyle birlikte ilk defa 5,000 $ sınırını aşmayı başarmıştı.

Ama piyasadaki sert düşüşten Bitcoin de kurtulamadı ve 5,03,01 $‘dan çok hızlı şekilde 4,550 $‘a düşerek 450 $’dan fazla bir kayba uğradı.

Genele baktığımızda bu düşüş 15 Temmuz’dan bu yana gördüğümüz en büyük düşüştü. 15 Temmuz’da yaklaşık %12‘lik bir düşüş yaşanarak 72 milyar $’dan 63 milyar $’a düşülmüştü. Ancak temmuzda yaşanan bu düşüş öyle aniden yaşanmamıştı. Hatırlayacaksınız ki o dönemlerde hala daha Bitcoin’in geleceği büyük bir tartışma konusuydu. Birkaç gün üst üste süren tartışmalar, belirsizlikler sonucunda 15 Temmuz’da böyle bir düşüş yaşanmıştı.

2 Eylül Kripto Para Piyasa Hacim Grafiği
2 Eylül Kripto Para Piyasa Hacim Grafiği

Şuanda piyasa uzmanları bu durumun nasıl yorumlanması gerektiği konusunda türlü türlü fikirler ortaya atıyor.

Bazı yatırımcılar “Piyasa zirvesine ulaştı ve doğal olarak patladı” demek için çok erken olduğunu düşünüyor.

Bazıları ise biraz daha kuvvetli bir iddiaya sahip. Bu uzmanlar yaşanan düşüşün, daha fazla kar kazanmak amacıyla kurulmuş bir “ayı tuzağı” olabileceğini düşünüyor. Bu durumu anlatan yazımıza buradan ulaşabilirsiniz: Bitcoin Fiyatını Tek Bir Yatırımcı Etkiliyor Olabilir

Bir borsa olan AnyCoin’in kurucusu Bram Ceelen:

“Bitcoin son zamanlarda medyada çok fazla öne çıkıyor ve epey fazla insan piyasaya girmek için doğru anı bekliyor”

açıklamasında bulundu. Bazı uzmanlar ise mayıs ve temmuzda yaşanan düşüşleri de örnek vererek, yıl sonuna kadar başka düşüşler de yaşanabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment